Home SEOLTO 1 SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3

SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3

door Casper
2 reacties

SEOLTO heeft aan de ontmoeting bij Wieldrecht weer eens 3 punten over gehouden. De thuisploeg, en nummer twee van de ranglijst, kreeg nog voor rust een rode kaart en zodoende had SEOLTO een relatief makkelijke middag.Dat SEOLTO de afgelopen tijd graag tegen Wieldrecht speelt, is ook dit weekend wel weer gebleken. Daar waar het vaak voetballend de betere partij is tegen diverse opponenten, moest het dit keer het spel aan de Dordtse formatie laten. Echt grote kansen krijgen zowel de thuisploeg als de bezoekers alleen niet en mede door het ietwat harde (maar faire) spel van onze Oranjehemden raken er diverse mensen wat geïrriteerd bij Wieldrecht. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg moet het vlak voor rust met 10 man verder. Mark van Agteren gaat, met al geel op zak, te hard door op keeper Ruud Hendrikx en ziet scheidsrechter Van Vreeswijk een tweede gele kaart voorhouden, waarna hij met rood mag vertrekken. Daarna zijn er, met name langs de zijlijn, diversen individuen die zich moeilijk kunnen schikken in de felle voetbal houding van SEOLTO en dat lijdt tot belachelijke verbale uitingen waarbij de scheidsrechter genoeg gehoord heeft en besluit de wedstrijd tijdelijk te staken, totdat de gemoederen weer wat bedaard zijn.

Na rust komen de bezoekers op 0-1 via Yannick van Niekerk. Een van de vele uitgevoerde counters pakt dit keer goed uit en goudhaantje is Yannick die met een bekeken bal de keeper weet te passeren… 0-1! Na dik een uur komt de thuisploeg langszij via een voorzet van Jens van Vugt en een rake kopbal bij de tweede pal van Aron de Keizer… 1-1. Gelukkig komt SEOLTO, dat ondanks een man meer niet het initiatief naar zich toe weet te trekken, niet veel later via Tom ‘katje’ Wijne weer op 1-2! Met nog een kwartier te spelen gooit Yannick van Niekerk het duel later op slot door zijn tweede van de middag te maken en tevens de eindstand te bepalen; 1-3. Door deze goals klimt Yannick langzaamaan de top 10 van topscorers in de Derde Klasse B binnen. Een gedeelde zesde plek met 5 goals is al een mooie prestatie, wie weet waar het gaat eindigen…

SEOLTO heeft wederom een prima resultaat behaalt tegen een op papier sterker geacht Wieldrecht. Zij het dit keer met wellicht wat fortuin (Wieldrecht raakt paal en lat 2x) en misschien niet met mooi voetbal, het enige dat telt zijn de drie punten. Soms is ‘de beuk erin‘ een goede tactiek tegen een formatie die voetballend verder is en dat het dan drie punten op leveren kan is helemaal mooi meegenomen. Het is daarom ook goed om te zien dat de formatie van Jack Beusenberg in staat is, en bovenal ook bereid is, om hard te werken en te ‘knokken’ voor elke meter als dat nodig geacht wordt. Soms moeten de schouders eronder en dan zie je maar dat je ook wedstrijden mannelijk kan winnen.

Door deze zege behoudt SEOLTO een plek in het linkerrijtje en heeft het, zeker met de wedstrijd tegen WHS nog tegoed, alles in eigen hand om een goede eerste seizoenshelft te draaien. De eerste wedstrijd van de tweede periode is zojuist winnend afgesloten en misschien is het wel het begin van iets moois en ‘tastbaars’ met een periodetitel als prijs. Als we de overige uitslagen bekijken zien we dat de voorheen ongenaakbare koploper Prinseland zich heeft verslikt in het stugge ZSC’62. De formatie uit Scharendijke wist aan de hand van Robin Provoost drie punten te pakken door met 2-0 te winnen. Ook het hoog geklasseerde Klundert wist niet optimaal te profiteren van de fouten van concurrenten en speelde met 0-0 gelijk op bezoek bij WHS. Onderin blijven de verschillen eveneens klein. Smerdiek weet voor het eerst dit jaar wat winnen is en pakt de volle buit tegen onze ‘buren’ van DHV en ook NOAD’67 kon weer een puntje bijschrijven na het gelijke spel thuis tegen De Fendert. Kogelvangers stond na 90 minuten met lege handen thuis tegen DFC wat met 1-2 wint en het duel tussen Dubbeldam en Halsteren bleef onbeslist; 1-1.

Volgend weekend komt Dubbeldam op bezoek bij SEOLTO op Sportpark De Meeren en dat belooft weer een interessante pot. De nummers vijf en zes van de ranglijst gaan bepalen wie er afhaakt in de top en wie er mee kan blijven doen om de knikkers. Vanaf 14:30 is zaterdag de wedstrijd, u komt toch ook weer kijken zeker?

foto’s via My Album van v.v. Wieldrecht ©

SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3SEOLTO pakt volle buit bij onfortuinlijk Wieldrecht: 1-3

2 reacties

Teus de Groot 25 november 2018 - 14:53

Ik ben een Wieldrechtlid dat graag had gezien dat Wieldrecht gisteren had gewonnen, maar ik feliciteer jullie met de overwinning. Ik stuur dit bericht omdat ik mij heb geschaamd voor een van onze supporters die uit frustratie een van jullie reservespelers bedreigde door te roepen dat ‘hij hem in de kantine wel zou pakken’. Excuses daarvoor! Een speler van jullie in het veld riep dat hij het bij Wieldrecht ‘een belachelijke mentaliteit’ vond. En daar had hij, wat deze ‘supporters’ betreft groot gelijk in. Bij sport hoort emotie en af en toe ook frustratie en dan wordt er wel eens wat geroepen, ook bij jullie neem ik aan, maar dit ging duidelijk over de grens. Ik hoop dat jullie van mij willen aannemen dat dit de uitzondering was die de regel bevestigd dat Wieldrecht een plezierige club is. Met vriendelijke groet, Teus de Groot

Reply
Casper 26 november 2018 - 11:04

Beste Teus,

Bedankt voor je bericht. Er zijn helaas altijd individuen die emoties moeilijk weten te beheersen langs de lijn. Dit betekent niet dat wij als SEOLTO zijnde een negatief beeld over Wieldrecht als voetbalclub hebben, hoor. Succes voor het resterende seizoen en tot de volgende ontmoeting.

v.v. SEOLTO

Reply

Laat een bericht achter