Home SEOLTO actueel De Klassieker van Moerdijk: SEOLTO 1 – KLUNDERT 1 !!

De Klassieker van Moerdijk: SEOLTO 1 – KLUNDERT 1 !!

door Casper
0 reactie

Dankzij de KNVB en de fantastische indeling die zij ook voor dit seizoen voor de 3e Klasse B in de regio Zuid 1 bedacht hadden, hebben we het voorrecht om dit seizoen een aantal mooie affiches in de agenda te mogen noteren. Zo kon u weken terug al genieten van de derby thuis tegen Kogelvangers (1-1) en ook voor komend weekend staat er weer een mooie pot op het program… thuis tegen v.v. Klundert… dat beloofd wat!

©Pix4Profs/Peter Braakmann

Al jaren is het een geliefd affiche op de voetbalkalender van SEOLTO. Thuis. Tegen Klundert. Meer strijd, passie, haat, liefde, trots, eergevoel en winnaarsmentaliteit ga je in een andere wedstrijd echt niet meer vinden. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Maar dan liever wel onder íets betere omstandigheden dan in het huidige voetbalseizoen. SEOLTO staat na 13 speelronden op een zeer teleurstellende laatste plaats en zal zich in de komende weken toch echt een weg naar boven moeten vechten, wil het directe degradatie naar de 4e Klasse behoeden.

Buurman Klundert daarentegen speelt een prima seizoen. Kampioen gaat het waarschijnlijk niet meer worden, daarvoor is de voorsprong van koploper Halsteren met zeven punten misschien iets te groot, maar het heeft de tweede plaats goed in het vizier. De Tricolores hebben met aanvoerder Grace Kitenge afgelopen weekend laten zien dat ze vooralsnog verreweg de beste ploeg uit de gemeente Moerdijk zijn dit jaar. Een afgetekende 3-0, waarbij de score veel hoger had kunnen uitvallen, als gevolg.

SEOLTO heeft het dit jaar lastig. Het vertrek van een aantal sterkhouders voorin, in combinatie met wekelijks de nodige afwezigen, resulteren in de nodige nederlagen en het daarbij behorende puntverlies. Maar de hoop opgeven? Dat nooit! Een kat in het nauw maakt rare sprongen en wie weet wat voor moois er nog in het verschied ligt? Zaterdag is de ideale kans om te laten zien dat SEOLTO nog lang niet klaar is in deze mooie 3e Klasse. In dit soort beladen derby’s komt er namelijk meer om de hoek kijken dan alleen voetballende kwaliteiten. Een extra dosis scherpte en karakter, zul je op een positieve manier mee moeten nemen op het veld, om het zo je tegenstander op alle fronten lastig te moeten maken! Komop mannen! Laat zien dat je trots bent op SEOLTO en pak ze!

Laat een bericht achter