Home SEOLTO actueelNieuws DHV – SEOLTO waait voorbij in bloedeloze 0-0

DHV – SEOLTO waait voorbij in bloedeloze 0-0

door Casper
0 reactie

Op een winderig, maar toch redelijk druk bezocht, Sportpark D’n Hoekschop speelde SEOLTO afgelopen weekend de derby tegen DHV. De ploeg uit Zevenbergschen Hoek verkeerd in de gevarenzone en zodoende leek er voor SEOLTO voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 weer kans op een tweede competitie zege in één seizoen. Alleen dacht Moeder Natuur daar heel anders over…Het waaide namelijk hard. Eigenlijk te hard. En zodoende kon men van een goede wedstrijd absoluut niet spreken. SEOLTO probeert het wel en meteen vanaf het eerste fluitsignaal zit men er bovenop en is het scherp. Een schot van Yannick vliegt, na nog geen 5 minuten spelen, diagonaal in de bovenhoek en alles met een oranje hart veert op! Echter heeft de dienstdoende scheidsrechter, die hiermee zijn warrige optreden van die dag in gang zette, als enige een overtreding gezien en hij keurt de goal af. Zonde (en daarnaast volstrekt belachelijk) want een vroege voorsprong zou niet gek geweest zijn.

Hierna volgt een helft vol lelijke hoge ballen, rare aannames en knullige overtredingen. Alles valt grotendeels te wijten aan de onvoorspelbaarheid van de bal die na elke pass en omwenteling bevangen wordt door de wind. Tel daar de  vreemde en inconsequente arbitrale keuzes bij op en zowel de thuisploeg als SEOLTO komen totaal niet in hun spel. SEOLTO probeert het hier en daar nog en komt er blij vlagen goed doorheen. Bij DHV is er toch echt nog maar heel weinig meer over van de gevaarlijke ploeg die het zo lang had. Een hand vol halve kansen voor beide teams valt er niet eens te noteren en zodoende lijken we zonder enige commotie of echte spanning de rust te halen. Totdat Thomas van Dijk (DHV) het nodig vond om vlak voor de thee nog even zijn onvrede te tonen aan de scheidsrechter op diens genomen beslissing, middels een niet voor herhaling vatbaar scheldwoord. Een rode kaart is het enige juiste antwoord hierop en zodoende heeft SEOLTO een mannetje meer na de rust. Een welkome meevaller.

Maar echt profiteren kan men er niet van. De wind is een te grote spelbreker en net als je denkt “nu kan SEOLTO doordrukken” is de bal al weer over de zijlijn gewaaid of in het weiland beland. Het inbrengen van zowel Mirac Ok als Sebastian Stoop, om zo meer druk op de defensie van DHV uit te oefenen, leveren helaas geen resultaat op. Gevaarlijk worden de Oranjehemden nog wel maar het blijft bij speldenprikjes. Stelt DHV hier dan helemaal niks tegenover? Zeker wel. Een vrije trap rondom het zestienmeter gebied valt nog op de deklat en ook een schot uit de tweede lijn komt vlak voor tijd tegen het ‘houtwerk’ aan. Veel meer spannends valt er helaas niet te vermelden. Een door de wind weggewaaide derby eindigt zoals hij begon, los van het feit dat SEOLTO een overtal situatie had in de tweede helft. Met deze puntendeling schieten beide verenigingen niet heel veel op, al zal er bij DHV voor elk behaalt punt toch rede tot blijdschap zijn wellicht…Dat de wind invloed had op de gehele speelronde valt enigszins terug te zien in de uitslagen. Waar we soms nog wel eens een 3-3 of 5-1 voorbij zien komen, moeten we het deze ronde stellen met veelal minimale scores. Kogelvangers weet thuis een puntje te pakken tegen het goed presterende Wieldrecht en ook NOAD’67 en Halsteren delen de punten middels een 1-1. Smerdiek speelde thuis ook verrassend gelijk tegen voormalig koploper Prinsenland met 2-2 en zodoende kan DFC zich na dit weekend de nieuwe trotste koploper noemen. Het boekte thuis wederom een knappe overwinning door Klundert met 3-0 te verslaan. Of het de ‘bovensloters’ uit Dordrecht gaat lukken om ook als koploper met de druk van moeten winnen om te kunnen blijven gaan, valt de komende weken te bezien. De Fendert weet thuis opnieuw niet te winnen en dit keer is het ZSC’62 dat er verrassend met de zege vandoor gaat, 0-1. Tot slot zien we WHS, de volgende opponent van SEOLTO, dat thuis de zege aan Dubbeldam moest laten middels een 0-2 nederlaag.Op de ranglijst komen de ploegen boven en onder SEOLTO steeds dichter bij elkaar. Het ‘gat’ is zowel naar boven (3 punten) als naar beneden (5 punten) niet bepaald groot, maar reden tot paniek is er zeker nog niet. Men heeft twee thuiswedstrijden voor de boeg en daarin heeft de ploeg van trainer Jack Beusenberg meermaals aangetoond dat het een zeer hoog niveau kan halen. Te beginnen thuis tegen WHS komend weekend. Vorig jaar resulteerde dit in een 2-0 zege waarbij SEOLTO, ondanks dat het 90 minuten de betere was, de doelpunten voor de laatste tien minuten bewaarde. We kijken uit naar wederom en gretig, frivool en goed voetballend SEOLTO dat onze oranje harten weer sneller kan laten doen kloppen!  Maar dan wel zonder windkracht 8 graag…

Print Friendly, PDF & Email

Laat een bericht achter