Home SEOLTO actueelNieuws Vooruitkijken: Thuis tegen het in vorm verkerende Halsteren

Vooruitkijken: Thuis tegen het in vorm verkerende Halsteren

door Casper
0 reactie

Komend weekend is er wederom een zeer interessante krachtmeting voor onze Oranjehemden. Het in een supervorm verkerende Halsteren komt op bezoek op Sportpark De Meeren. In de laatste negen wedstrijden na de winterstop behaalde de tegenstander van komende Zaterdag maar liefst 20 (!) van de mogelijk 27 punten en dat is niet mis. Eens kijken of die commotie terecht is en waar de mogelijkheden voor SEOLTO liggen.De ploeg van trainer Remco van Haaren is gelukkig niet te vergelijken met de grote broer van de Zondag afdeling. Die ploeg (Halsteren 1 Zo. red.) speelt namelijk in de Hoofdklasse-A en dat is voor SEOLTO een paar maatjes te groot, zullen we maar zeggen. Desondanks is de zaterdag-tak uit het gelijknamige dorp aan een indrukwekkende reeks bezig. Zoals gezegd behaalde het de laatste weken prima resultaten met de recente overwinningen op Klundert (1-3) en Prinsenland (4-1) die het meeste opvallen. Verder pakte het tegen ‘de kleintjes’ gewoon drie punten wanneer het nodig was en verslikte het zich wellicht alleen in NOAD’67 door gelijk (1-1) te spelen.

Over het algemeen komt het dus goed voor de dag. Opvallend is ook hoeveel de ploeg in de tweede helft pas tot scoren komt. Van de laatste 20 doelpunten die de ‘Geel-Zwarten’ wisten te maken, scoorde zij er 15(!) na rust, waarbij het meerendeel daarvan ook nog in de laatste 15 minuten plaatsvond. Een waarschuwing dus voor SEOLTO om het óf voor rust al af te maken met een ruime voorsprong maar ook zeker om tot aan het laatste fluitsignaal alert en gefocust te blijven om de ontmoeting tussen de nummer 4 en nummer 6 tot een goed einde te brengen.De ploeg van trainer Jack Beusenberg zal dan ook Halsteren’ topscorer Mike de Nijs goed in de gaten moeten houden. Van de in totaal 44 gemaakte doelpunten van Halsteren, is de 25 jarige spits goed voor meer dan één derde van die productie. Met 15 treffers staat hij dan ook hoog op de topscorers-ranglijst voor dit seizoen in de Derde Klasse B van de Regio Zuid I en zijn carrière-totaal is gegroeid naar 131 treffers. Enkel Joost de Witte (NOAD’67) weet hem dit seizoen nog voor te blijven met 18 doelpunten. Onze eigen topscorer Yannick van Niekerk volgt op gepaste afstand met 11 doelpunten. Laten we het er op houden dat onze rookie nog jaaaaren genoeg heeft om straks dezelfde carrière cijfers te kunnen weerleggen. Iets wat gezien de kwaliteiten van onze vliegensvlugge buitenspeler, eerder feit dan fictie zal worden.

Maar de Nijs is niet de enige die een goal kan maken voor de ‘Mannen van de Beek’. Ook Antoine van Mechelen staat dit seizoen op tien doelpunten en de ervaren speler (31) heeft een carrière-totaal van 142 doelpunten. Ter vergelijking, onze (nog actieve) all-time topscorer Patrick de Klerk (32) heeft een totaal van maar liefst 190(!) doelpunten. Een duizelingwekkend getal en laten we hopen dat hij komend weekend zijn moyenne kan opvijzelen. Patrick de Klerk is niet de enige oudere in de groep. Ook Chris van Persie (32), Ronald Polhuijs (36) en Pascal Laeijendecker (38) nemen de nodige ervaring met zich mee en gecombineerd met de nodige ‘midden-twintigers’ en een paar jonge top-talenten, heeft SEOLTO een heerlijke frisse en gemixte selectie dit seizoen die tot grote hoogtes kan rijken. We zouden het bijna ‘het Ajax van Zevenbergen’ kunnen noemen. 😉

Kansen liggen er voor onze Oranjehemden dus zeker wel en zolang het haar eigen spelletje durft te spelen, dus met passie, inzet en voetballend de oplossing zoeken, moet het goed komen en kan het het elke tegenstander onwijs moeilijk maken. Vooralsnog ging geen enkel team met een makkie weg uit Zevenbergen en dat gaan we ook zeker zaterdag zo houden. Wat het opleveren gaat zien we pas rond 16:15. Laten we hopen op de volle buit.Een korte blik op het overige programma van speelronde 22 leert ons dat er weer de nodige krakers op de rol staan. DFC gaat, in een direct gevecht om de titel, thuis de strijd aan met Wieldrecht. Een Dordts onderonsje om je vingers bij af te likken! Dan zien we nog een Moerdijkse Derby met Klundert dat het opneemt tegen de buren uit Willemstad, namelijk Kogelvangers. Ook dat belooft weer een heet potje te worden en deze avondwedstrijd van 19:00 zal voor het nodige spektakel gaan zorgen. Prinsenland en Dubbeldam spelen een beetje best-of-the-rest en ZSC’62 krijgt na SEOLTO dit keer een andere Zevenbergs(ch)e ploeg te verslaan en gaat bij DHV op bezoek. Tot slot zien we NOAD’67 tegen WHS en zij hebben een Thoolse Derby voor de boeg, om te zien welke ‘Sint’ dit weekend de beste is.

Veel leuke potjes dus en we kunnen haast niet wachten.
U komt toch ook kijken bij SEOLTO 1 zeker?

Succes mannen!

SEOLTO vrijwilligersdag = 14 april 2019

Laat een bericht achter