Home SEOLTO 1 Hattrick-held Wijne gidst SEOLTO langs ZSC’62: 4-1

Hattrick-held Wijne gidst SEOLTO langs ZSC’62: 4-1

door Casper
0 reactie

Het was koud zaterdag, maar, gelukkig wel droog. Een prima grasmat, twee teams die ergens voor strijden en genoeg ambiance rondom het veld. En dus waren eigenlijk alle omstandigheden voor een lekkere winterse pot voetbal wel aanwezig.

Al vroeg in de wedstrijd weet SEOLTO op voorsprong te komen. In de 6e minuut via een snelle aanval over rechts, weet Yannick van Niekerk zijn voorzet voor de voeten van Tom Wijne te krijgen en die schiet het leer direct tegen de touwen… 1-0! Echt lang kan de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. In de kluts gaat een inzet van Robin Provoost via het been van Jip van der Lely in het doel… ietwat gelukkig, maar toch, de 1-1 telt. De thuisploeg speelt vervolgens wat behoudender dan we gewend zijn en weet de wedstrijd nog voor rust dood te maken. Snelle counters zorgen dit keer voor het gevaar en het tactische plan van trainer Jack Beusenberg werpt zijn vruchten af.  Via de pijlsnelle Yannick van Niekerk (2-1) en andermaal Tom Wijne (3-1) komen de Oranjehemden nog voor rust op een ruime voorsprong.

Na de thee is het andermaal SEOLTO dat de kansen weet te benutten. ZSC’62 heeft zeker mogelijkheden genoeg, dikke kansen zelfs, maar mede door een uitstekend keepende Ruud Hendrikx blijft de marge van twee op het scorebord staan. Tien minuten voor tijd is het over en uit en beslist Tom Wijne met zijn derde van de middag de eindstand, 4-1! Drie punten zijn weer verdient in de pocket en met nog een (inhaal)wedstrijd te gaan dit kalenderjaar ziet het er vooralsnog voor SEOLTO prima uit dit seizoen. Dit weekend liet het zien over tactisch vernuft te beschikken en dat men niet altijd mooi hoeft te voetballen om te winnen. Soms moet je slimmer zijn dan je tegenstander en als je spelers in vorm dan ook nog extra scherp voor de goal zijn, komen de drie punten soms vanzelf!

Door deze overwinning blijft SEOLTO steviger in het linker rijtje staan. Een zevende plaats is vooralsnog prima, maar er lijkt meer in te zitten. De inhaalwedstrijd tegen WHS, komend weekend, kan Ons Vlaggenschip nog meer lucht verschaffen en dan weet het zich zelfs bij The best of the Rest te scharen. Een behoorlijke groep achtervolgers, ten opzichte van koploper Prinsenland, heeft zich ondertussen achter de vorig jaar gedegradeerde formatie weten te scharen. Wieldrecht zit het dichtst op het vinkentouw, maar ook DFC, De Fendert en Klundert hebben de hoop op een eventuele titel nog niet opgegeven.

De uitslagen weerspiegelen ook wel een beetje die hoop. Klundert houdt de drie punten in huis tegen het toch in vorm verkerende Dubbeldam. Ook De Fendert laat zien dat het weer helemaal terug op niveau is en wint dit keer met 5-2 van buurman Kogelvangers. Prinsenland had verder geen kind aan Halsteren liet de score oplopen tot 6-2. DFC heeft enige titelaspiraties ook kracht bij gezet door thuis WHS met 2-0 te verslaan. Onderin blijft het eveneens spannend. Onze buren van DHV verliezen dit keer thuis met duidelijke cijfers van Wieldrecht, 1-4. Ook Smerdiek weet op bezoek bij NOAD’67 in de Zeeuwse derby niet te verrassen en gaat met 3-0 onderuit. Joost de Witte bewees eens te meer zijn waarde voor de ploeg uit St. Philipsland met twee treffers en is nog altijd de topscorer in de Derde Klasse B van de regio Zuid I met int totaal 12 treffers. Daarachter volgen Nick Krijnen (9) van De Fendert en onze Yannick van Niekerk (8).

Met andere woorden, er is nog genoeg om voor te strijden dit seizoen. SEOLTO mag nog 1x aan de bak dit kalenderjaar. WHS is zaterdag de tegenstander en op bezoek bij de ploeg uit St. Annaland op sportpark ‘de Waaje’ zal het geen gemakkie worden. De Groen-Witten weten vaak met fysiek spel het SEOLTO knap lastig te maken en het zal voor de selectie van trainer Jack Beusenberg een hele kluif worden om zich hier tegen te wapenen. Maar… we gaan de wedstrijd wederom met vertrouwen tegemoet. Voetballend en tactisch heeft de ploeg regelmatig laten zien dat het prima voor de dag kan komen, laten we hopen dat het daar zaterdag wederom van kan profiteren…

Laat een bericht achter