In Geen categorie

Op een, ondanks het slechte weer, redelijk gevuld sportpark in Zevenbergschen Hoek heeft SEOLTO 1 haar derde wedstrijd van de competitie niet in winst om weten te zetten. Uit bij DHV ging men met 2-1 onderuit.

Het begin was vrij enerverend en het spel golfde op en neer. Daar waar de thuisploeg veelal met lange ballen van achteruit gevaar achter de laatste linie van SEOLTO probeerde te stichten, was het SEOLTO dat het ouderwetse combinatie spel van achteruit als wapenfeit toonde. Echter liep dit nog niet zo soepel als trainer Jack Beusenberg voor ogen zal hebben. Men weet wel wat gevaar te stichten over de vleugels, via de sterk spelende Jip van der Lely op links, maar door veel onnodig balverlies en slordigheidjes in de opbouw blijft het een onrustige openingsfase en DHV kreeg zo iets meer grip op de wedstrijd.

Na 20 minuten beland de bal uit een corner van DHV, na loslaten van SEOLTO goalie Bart Stuyts, prompt voor de voeten van Thomas van der Wal en die pakt het cadeautje eenvoudig uit… 1-0.

SEOLTO is alles behalve aangeslagen en een minuut later is daar al direct de verdiende gelijkmaker. Tom Wijne wordt over links de diepte in gestuurd en weet met een goede voorzet bij de eerste paal de inkomende Patrick de Klerk te vinden. Die bewijst eens te meer een écht spits te zijn en prikt de bal behendig langs DHV keeper Paul Eland… 1-1!

Daarna zijn de kansen schaars voor beide teams en helpt de hevig vallende regen ook niet echt het speelbeeld te verbeteren. Het veld daarentegen lijkt er weinig onder te leiden want ondanks de vele regen bleef dit uitstekend bespeelbaar. Patrick de Klerk probeert het nog eens met een gewaagde poging van afstand (50 meter) terwijl de DHV keeper ver uit zijn doel is, maar helaas. Ook DHV krijgt via Dennis Kortsmit nog een dikke kans maar die ziet zijn inzet op de kruising uiteenspatten.

Na rust begint SEOLTO fel en gaat het hard op zoek naar een nieuwe treffer. Echter is het toch DHV dat langzaamaan wederom de overhand krijgt en na een uur spelen gaat de achterhoede van SEOLTO opnieuw zelf in de fout. Jesse Jongenelen vloert de rappe Housni Chaibi in het zestienmetergebied en de scheidsrechter oordeelt resoluut: strafschop! Aanvoerder van ‘de Roodhemden’ León Hollemans blijft koel vanaf 11 meter en schiet zo DHV vanaf de stip naar een voorsprong… 2-1.

Daarna proberen de bezoekers het tij nog te keren wat resulteert in wat halve kansen via Teun Broere, Tom Wijne en een schot van Pascal Laeijendecker. Ook met het inbrengen van Joni Wiekart voorin als extra aanvaller en Bart Nagtzaam op het middenveld kan de oranje formatie uit Zevenbergen het net van de tegenstander niet meer laten bollen en ziet het DHV nog een aantal maal gevaarlijk voor de goal komen. Gelukkig is ook de voorhoede van de thuisploeg niet meer in staat een goal te maken en zo loopt de wedstrijd op zijn einde. Een (domme) tweede gele kaart, en dus rood, voor de daarvoor goed spelende aanvoerder Joshua Broeders, zorgt voor een nog zuurdere middag en zodoende eindigt ons vlaggenschip, net als vorige week, de wedstrijd met 10 man…. zonde!

Komend weekend staat er voor de mannen van Jack Beusenberg weer een thuiswedstrijd op het program. De Zeeuwse formatie uit Tholen (Tholense Boys) komt dan op bezoek en het zal SEOLTO er alles aan gelegen zijn om weer vol voor de drie punten te gaan. Het spel is bij vlagen heel behoorlijk en met iets meer fortuin en werklust zijn de drie punten zo weer binnen handbereik. Tholense Boys weet tot nu to ook nog niet heel erg te imponeren in de Zaterdag Derde Klasse B, maar staat met 4 punten wel net boven SEOLTO en het blijft altijd een geduchte tegenstander. Hoe het er vroeger tussen beide verenigingen aan toeging, leest u later deze week in een nieuwe voorbeschouwing…

Leave a Comment