Home SEOLTO actueel SEOLTO dankzij zege op Krabbendijke nog in de race: 3-0

SEOLTO dankzij zege op Krabbendijke nog in de race: 3-0

door Casper
0 reactie

Manchester United – Bayern München, 26-05-1999. Iedereen weet nog precies hoe bizar die wedstrijd verliep, toch? Met nog 3 minuten blessuretijd te gaan, verdedigde Bayern een 1-0 voorsprong in de finale van de Champions League. En 3 minuten later wint United, dankzij goals van Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solksjaer, toch de finale… een ware Houdini act.

En dat is nou net waar SEOLTO ook een beetje op hoopt. De afgelopen weken worden er ineens punten gepakt en wat tot voor kort nog een kansloze missie leek te worden, is veranderd in één en al positivisme en het échte geloof dat het toch nog wel eens zou kunnen lukken dit jaar, om de directe degradatie te vermijden.

In de eerste helft was een gretig en fel SEOLTO al druk op zoek naar een terechte voorsprong. Na een half uur spelen is het rechtsbuiten Emre Bardakci die de ban breekt. De toch al veelbesproken talentvolle aanvaller kopt de Oranjehemden naar een verdiende 1-0.

Na rust gooit SEOLTO er nog een schepje bovenop. De ingevallen Justin Konings, met zijn pas uit de kom geschoten schouder stevig ingetapet, schiet SEOLTO naar een ruimere marge met 2-0. Daarna is het slotakkoord voor Rowan Pruijsers, die met zijn 3-0 de formatie van trainer Jack Beusenberg in veilige haven weet te brengen.

Wat een luxe en wat een weelde. SEOLTO speelde fris, gretig en liet dik 90 minuten zien dat er nog genoeg punten te vergaren zijn om zo de directe afdaling naar de 4e Klasse te vermijden. Dan zal het wel week in week uit het onderste uit de kan moeten halen en echt keer op keer er voor moeten knokken. Maar zoals Teddy en Ole Gunnar in ’99 al hebben laten zien, het is pas over als het over is.

Door deze overwinning en een nederlaag van De Fendert thuis tegen ZSC’62, is het gaatje nog maar 6 punten. Al is het doelsaldo van de buren uit Fijnaart wel minder negatief, dus eigenlijk kunnen we spreken van 7 punten. Hoe dan ook. De komende weken gaan zeer zeer spannend worden, in de strijd tegen degradatie. Volgend weekend gaan we, mede dankzij deze overwinning, even lekker genieten van een weekje Carnaval en ook een week later op 29 februari is er nog geen competitie ronde voor SEOLTO. Wel speelt men dan vriendschappelijk tegen s.v. Smerdiek (was eerst DHV, maar zij hebben wel competitieverplichtingen). Uiteraard bent u dan weer van harte welkom op ons mooie Sportpark De Meeren. Voor nu rest nog een groot compliment voor ‘onze mannen van 1’ en wensen wij iedereen een vrolijk Carnaval 2020 toe!

En als u écht al niet meer kan wachten tot het officiële Carnaval begint… Donderdag 20 februari a.s. vanaf 21:00 uur vieren we alvast een Carnavals-feestje in onze kantine… komt u ook?

 

Laat een bericht achter