Home SEOLTO actueelNieuws SEOLTO deelt punten in boeiend duel met Prinsenland: 2-2

SEOLTO deelt punten in boeiend duel met Prinsenland: 2-2

door Casper
0 reactie

Thuis tegen Prinsenland. Vooraf een affiche waar we erg veel zin in hadden. Tegen een voetballende tegenstander komt SEOLTO nou eenmaal net iets beter voor de dag. En dat kwam het zeker. Een fel en gretig SEOLTO vloog uit de startblokken, maar helaas liep het net niet zoals we gehoopt hadden… Grote kansen voor Sebastian Stoop (schot van ver net over) en Yannick van Niekerk (ook maar net over) waren na drie minuten al een teken dat SEOLTO zaterdag vol voor de drie punten ging.  Het spel loopt soepel en vlotjes over allerlei schijven en je ziet de thuisploeg met de minuut sterker en sterker worden. Na dik een kwartier lijkt SEOLTO op voorsprong te komen maar de pijlsnelle Yannick van Niekerk, die net door een goede steekpass van Joshua Broeder is weggestuurd, ziet zijn inzet nog net gepareerd worden tot corner. Een doelpunt hangt steeds meer en meer in de lucht.

Echter valt hij aan de andere kant. De eerste de beste fatsoenlijke aanval van Prinsenland is meteen raak. Een niet al te moeilijk schot wordt door Bart Stuyts onvoldoende op waarde geschat en prompt staan de bezoekers op 0-1. Doelpuntenmaker Joep Brosky is zelf ook wat verbaasd en vergeet bijna te juichen, helaas voor de thuisploeg telt het doelpunt er niet minder om. Gelukkig is SEOLTO hierdoor niet direct uit het veld geslagen en nog geen twee minuten later krijgt Tom Wijne een grote mogelijkheid. De linksbuiten weet zijn directe tegenstander af te schudden en stormt door naar voren. De helemaal naar de zijkant uitgekomen keeper van Prinsenland is véél te laat maar ziet de inzet van Tom Wijne rakelings voorlangs gaan.

Een ruststand van 0-1 is zodoende een teleurstellende tussenstand, maar SEOLTO heeft wederom laten zien een voetballende formatie de baas te kunnen. Prinsenland was eigenlijk nergens te bekennen en je ziet aan alles dat de ploeg in zwaar weer verkeerd. Het lijkt een beetje los zand en een bij elkaar geraapt zooitje in plaats van een echt team. Maar daar kwam in de tweede helft plots verandering in…

De bezoekers gaan meer een meer samenspelen en lijken ineens wél een team te kunnen zijn. Vlotte combinaties via het middenveld en een gretigere achterhoede geven SEOLTO in het beginfase even een wake-up call dat de ploeg, ondanks een 0-1 voorsprong nog niet het achterste van haar tong heeft laten zien. En prompt spelen onze Oranjehemden nóg beter dan het al deed. Het gaat voorin meer en meer druk geven en in de 55e minuut is het raak. Een voorzet van Tom Wijne vanaf links valt ver bij de tweede paal en daar staat Yannick van Niekerk om de bal binnen te knikken: 1-1! We zijn nog niet klaar met juichen of ook de tweede treffer voor SEOLTO is een feit. Een vrije trap vanaf rechts wordt door Patrick de Klerk scherp ingedraaid en weer is het Yannick van Niekerk die de bal met zijn kruin weet te verlengen in de verre hoek… 2-1!!

Bij Prinsenland zijn ze het vervolgens helemaal kwijt. Alle goede energie van de eerste tien minuten in de tweede helft is al weer gevlogen en de onderlinge irritaties lopen bij vlagen hoog op. Aangevoerd door een ietwat zenuwachtige (maar bij vlagen voortreffelijk reddende) keeper van de bezoekers die het herhaaldelijk met de leidsman aan de stok heeft wegens commentaar en ‘tijdrekken’. Ook al staat de ploeg achter, wordt hij toch beschuldigd van tijdrekken… vreemde opmerking van de scheidsrechter en reden genoeg voor de doelman om te blijven mopperen. Net als de formatie van Jack Beusenberg aan lijkt te zetten voor een derde treffer, om zo het duel in het slot te gooien, valt de treffer wederom aan de verkeerde kant. Een dwarrelbal van middenvelder Jens Verschuren ploft achter de verbouwereerde SEOLTO-goalie en de stand is weer gelijk… 2-2.

Met nog tien minuten op de klok is er eigenlijk van een slotoffensief geen sprake meer. SEOLTO wordt nog een keer goed gered door doelman Bart Stuyts die gestrekt naar de hoek moet en ook Prinsenland komt nog een paar keer goed weg. Het middenveld wordt in deze fase van beide kanten overgeslagen en veel lange halen komen de laatste minuten niet echt ten goede. Dan vind de scheidsrechter het mooi geweest en blaast hij af voor het einde. Een puntje voor beide teams is het resultaat.

SEOLTO had meer verdient, zeker op basis van het vertoonde spel. Met lef en durf bespeelde het vandaag een op papier wellicht sterker elftal en het liet wederom zien uitstekend te kunnen voetballen. ‘De Prinsen’ lieten bij vlagen zien waarom de ploeg zo hoog genoteerd staat. Individueel heeft de formatie van Daan Uithof hier en daar voortreffelijke spelers in de selectie zitten die ‘echt op voetbal zitten’. Maar het oogt niet als een team. En daar lag dit weekend bij SEOLTO nou net de kracht. Samen is er geknokt voor elke meter, werd er goed samengespeeld en stond er echt een team op het veld. Onder leiding van de in mijn ogen voortreffelijk spelende Joshua Broeders die samen met Patrick de Klerk, Sebastian Stoop en zijn aanvalsmaatjes Tom Wijne en Yannick van Niekerk het de bezoekers onwijs moeilijk maakte. Maar ook achterin stond het als een huis. Rust en controle waren de sleutelwoorden achterin en de schakeling van achterhoede naar aanval verliep ook met een goed spelend middenveld wederom top. U hoort het al… eigenlijk verdient de hele ploeg gewoon een dikke pluim! Langs de kant was het in ieder geval bij vlagen weer een genot om naar te kijken!Een puntje is daarentegen niet iets waar SEOLTO veel mee opschiet. Het is beter dan geen punten, maar met drie hadden we net iets meer lucht gehad. Als we de uitslagen van het afgelopen weekend erbij pakken zien we dat de gehele middenmoot door deze uitslagen nog altijd dicht bij elkaar blijft. Ook vorig seizoen was dit het geval en dat maakt de Derde Klasse B er dan wel weer leuker op. Zo zien we WHS thuis weer drie punten pakken tegen het toch vrijwel zeker gedegradeerde Smerdiek. De uitslag van 5-0 doet ook vermoeden dat de bezoekers niet veel te vertellen hadden. Een hattrick voor de na dit seizoen naar Halsteren(zo) vertrekkende Arvin de Witte, was voor de thuisploeg een leuke bijkomstigheid. DHV speelt haar derde wedstrijd op rij gelijk, ditmaal thuis tegen Dubbeldam en schiet met dat gelijke spel wederom niet veel op. Als het de nacompetitie wil ontlopen, moet het nu toch echt gaan winnen. Het heeft geluk dat NOAD’67 thuis tegen Kogelvangers het ‘zes punten duel’ niet wist te winnen. De bezoekers uit Willemstad gaan er met een 1-2 zege vandoor. Ook De Fendert blijft in de gevarenzone verkeren en verliest ditmaal thuis kansloos van Wieldrecht met duidelijke cijfers; 0-3. Bovenin doet DFC waar het de laatste weken al mee bezig is, namelijk winnen. Ditmaal wordt thuis ZSC’62 zonder al te veel inspanning met 3-0 opzij gezet en door het puntverlies van Prinsenland bij SEOLTO is het gat nu 5 punten geworden. Tot slot zien we Halsteren dat op bezoek bij Klundert laat zien dat het na de winterstop haar normale niveau weer helemaal terug heeft gevonden. Een 1-3 overwinning op de ‘Tricolores’ zorgt er zelfs voor dat beide clubs stuivertje wisselen op de ranglijst.

Diezelfde ranglijst ziet er, zoals gezegd, behoorlijk spannend uit. Het gat naar de gevarenzone op plek 12 tot en met nummer 7, waar SEOLTO nu bivakkeert, is slechts 6 punten. En met de nodige onderlinge ontmoetingen nog op het programma (volgende wedstrijd bijvoorbeeld SZC’62 – SEOLTO) kan het zomaar een razend spannende ontknoping worden. Bovenin is de titel nog niet beslist, maar DFC heeft het wel volledig in eigen hand en aangezien de ploeg behoorlijk op stoom is geraakt, wordt het voor Prinsenland een enorme uitdaging om de titel nog te grijpen. In het midden van de tabel, is het ook nog zeker spannend. Dubbeldam, Wieldrecht en Halsteren strijden alle drie nog om een eventuele periodetitel en zodoende is er nog genoeg om voor te spelen. Het seizoen telt nog 6 à 7 wedstrijden en we gaan zien wie de langste adem heeft.

Voor SEOLTO is het zaak om de koppies bij elkaar te houden en als het net zo fris en frivool als tegen Prinsenland de komende tegenstanders de wil op weet te leggen, moet het goed komen en worden we vanzelf beloont met de nodige punten. Ook conditioneel zag de ploeg er goed uit, zeker aan het einde van de wedstrijd, wat hoopgevend is voor de komende weken waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Deze week schijnt de zon weer net even iets meer als voorheen en tel daar de arbeid van de trainingsdagen bij op en we zien de confrontatie in Scharendijke met vertrouwen tegemoet. Voor nu rest mij niks ander meer dan andermaal een dikke duim voor de gehele ploeg te geven…

KLASSE MANNEN!

Laat een bericht achter