Home SEOLTO actueelNieuws SEOLTO knokt zich thuis terug tegen Halsteren: 2-2

SEOLTO knokt zich thuis terug tegen Halsteren: 2-2

door Casper
0 reactie

Vooraf waren de mannen van trainer Jack Beusenberg gewaarschuwd. Halsteren verkeerd in een uitstekende vorm en het weet de voorbije weken voortreffelijke cijfers te weerleggen. Daarbij scoort de ploeg veelal in de laatste minuten van de wedstrijd, was gebleken. En dan zal je net zien, dat ze tegen SEOLTO besluiten om het anders te gaan doen. Gelukkig beschikt onze ploeg over de nodige veerkracht en is een puntendeling daarna een feit; 2-2.Na dik een half uur staan de bezoekers op een comfortabele 0-2 door Nick Krijnen (0-1) en Antoine van Mechelen. Daar waar ik vorige week in de voorbeschouwing nog aangaf dat de Geel-Zwarten veelal ná rust hun best lijken te doen, lekker dan… Gelukkig is SEOLTO een volwassenere ploeg dan voorgaande jaren en raakt het, zeker thuis, niet zo snel in paniek. Het gaat uit van de eigen kracht en na de achterstand lijkt er een last van de schouders af te vallen. Het gaat vrijer spelen en al snel is het Sebastian Stoop die de aansluiting voor SEOLTO weet te vinden; 1-2!

Na rust speelt SEOLTO stukken beter en hoe meer het in het eigen spel terecht komt des te moeilijke krijgen de bezoekers het. Na amper tien minuten in de tweede helft is de score al weer gelijk. Het is opnieuw Sebastian Stoop die raak schiet en met zijn en SEOLTO’ tweede van de middag helpt hij zo de thuisploeg alsnog aan een punt: 2-2.

Door dit gelijke spel heeft SEOLTO de veilige marge voor het ontlopen van de nacompetitie nog altijd stevig zelf in handen. Het kan wellicht ook wel wat meer naar boven kijken, omdat het nog een wedstrijd tegoed heeft. Maar van WHS (de wedstrijd waar ik op doel – red.) heeft men ook weer niet zómaar even gewonnen dus zal het nog wel bij de les moeten blijven de komende weken. Zeker gezien de uitslagen van dit weekend, is maar weer eens gebleken dat nog niks echt beslist is in de Derde Klasse B van de Regio Zuid I.

De meest in het oog springende uitslag is toch wel die tussen de koploper DFC en runner-up Wieldrecht. Een zege voor de thuisploeg en de champagne kon alvast in de koeling omdat het gat dan acht punten zou zijn. Maar niets is minder waar. Wieldrecht weet de uitwedstrijd te winnen en zodoende is de spanning in de top, met nog maar twee punten verschil, weer helemaal terug. Onderin was er ook een ‘laatste strohalm’ voor DHV. Het wint in blessuretijd via Jorn van der Wal van ZSC’62 met 1-0 Er is nog een ware Houdini-act nodig om de nacompetitie te ontlopen, maar de drie punten van afgelopen weekend zullen het nodige vertrouwen gegeven hebben. Verder zien we geen winnaar uit het avond-duel tevoorschijn komen tussen Klundert en Kogelvangers, 1-1. Het Zeeuwse onderonsje tussen NOAD’67 en WHS, levert de bezoekers drie dure punten op, 1-2. Iets dichter bij huis zien we twee grote uitslagen met een 4-0 zege van Prinsenland op Dubbeldam en een 5-0 overwinning van De Fendert op het ‘zo goed als zeker’ gedegradeerde Smerdiek.

De situatie op ranglijst is voor SEOLTO nog altijd gunstig. Een solide 7e plek is vooralsnog een terechte afspiegeling van de kwaliteit van de ploeg tot dusver. Echter hebben we allemaal het gevoel dat er meer in zit. De ploeg kan zó goed voetballen en laat dit bij vlagen, tegen welke tegenstander dan ook, zeker zien. Met iets meer fortuin en geloof in eigen kunnen, kunnen onze Oranjehemden nog tot de ‘Best of the Rest’ gekroond worden met een verdienstelijke vierde plaats. Iets wat me een prachtige uitdaging lijkt om in deze competitie, die bomvol Moerdijkse Derby’s en sterke Zeeuwse en Dordtse ploegen zit, vierde te worden. Dat zou echt een prestatie van weleer zijn.

Maar rijk rekenen kunnen we ons nog lang niet. Het ‘gat’ naar onderen, net boven de nacompetitie-streep, is ook maar 1 punt. Er is een soort Berdmuda-achtige ‘Moerdijkse-driehoek’ van clubs ontstaan op de ranglijst waarbij de nummers 7 SEOLTO (30 pnt.), 8 Klundert(30 pnt.), 9 De Fendert (29 pnt.) en 10 Kogelvangers (29 pnt.) elkaar geen moment uit het oog verliezen op de ranglijst. Leuk die spanning, maar voor ons niet persé een must.

Dit is een Moerdijkse-Driehoek, ook heel gevaarlijk…

Volgende week wacht voor alle vier een lastige wedstrijd en alleen Kogelvangers speelt thuis. De week erna is er voor iedereen, behalve SEOLTO, een weekje rust. Dan mogen we thuis inhalen tegen WHS. Laten we tot die tijd nog even genieten van een mooie zevende plaats en hoe we er na Dubbeldam (21 april) en WHS uit (4 mei, inhaalronde – red.) voorstaan, dat zien we dan wel weer… Als ons Vlaggenschip op het veld net zo kan stralen als de zon de komende weken gaat doen, komt het vast goed! 😉

Succes mannen!

 

Laat een bericht achter