Home SEOLTO actueelNieuws SEOLTO heeft totale offday en verliest van WHS: 0-3

SEOLTO heeft totale offday en verliest van WHS: 0-3

door Casper
1 reactie

Tja… soms zit het mee en soms zit het tegen. WHS liet vanaf de aftrap direct merken dat het maar één ding wilde; winnen. SEOLTO werd hierdoor gek genoeg verrast en liet het initiatief dan ook aan de bezoekers. Die lieten zien met Jeremy de Witte een speler in huis te hebben die je dat soort kansen niet moet geven. Hij zorgt met twee treffers voor 0-2 en Arvin de Witte maakt tegen het einde van de wedstrijd de 0-3. Een pijnlijke middag…Direct vanaf de aftrap is WHS dreigend. Een aanvallende actie van Jeremy de Witte wordt op onreglementaire wijze gestopt en zodoende verdient de spits van de bezoekers terecht een strafschop. Het is de topscorer zelf de deze kans niet onbenut laat en we zijn amper 2 minuten bezig of het scorebord is al veranderd van de brilstand naar 0-1. Een kwartier later is het opnieuw Jeremy de Witte die het scorebord verandert. Een puntgave vrije trap (à la Messi vs Liverpool) verdwijnt strak in de bovenhoek en laat SEOLTO goalie Ruud Hendrickx, hersteld van een duimblessure, wederom kansloos achter… 0-2.

SEOLTO weet daarna iets meer in het spel te komen, maar het ergste leed is al geschied. Het creëert zelf nauwelijks iets tot aan de rust en de bezoekers vinden het wel even prima zo en leunen comfortabel achterover met een riante voorsprong op zak. De scheidsrechter is hier en daar nog wat warrig in zijn optreden maar na een kleine 45 minuten is er voor de thuisploeg een ‘verlossend’ rustsignaal. Het zal in de tweede helft beter moeten, veel beter, wil het nog kans maken op een puntendeling of overwinning.

En het gaat ook gelijk beter in de tweede helft. Yannick van Niekerk, net fris binnen de lijnen gekomen, weet op zijn geliefde rechtsbuiten positie zijn directe tegenstander dol te draaien en samen met zijn aanvalsmaatjes Tom Wijne en Sebastian Stoop begint het te draaien voorin. SEOLTO krijgt de overhand en nu is het WHS dat even een kwartier lang van het kastje naar de muur gespeeld wordt. Een handvol kansen levert het de formatie van Jack Beusenberg op en na een ruim uur krijgt de thuisploeg ook een strafschop. Aan Joshua Broeders de taak om zijn ploeg aan een verdiende aansluitingstreffer te helpen. Maar doelman Armando de Witte van WHS dacht daar anders over en weet met een katachtige save de bal ver uit de linker onderhoek te tikken. Ook dat nog… een keeper die op fantastische wijze een pingel pakt. Daarna knakt er iets bij SEOLTO. Het gaat hem vandaag niet meer worden en tot overmaat van ramp incasseert Sebastian Stoop een rode kaart wegens natrappen. Niet zo heel handig, zullen we maar zeggen.

In de absolute slotfase komt WHS er nog een keer gevaarlijk uit en na een bal op de lat beland deze voor de voeten van aanvoerder Arvin de Witte en die bepaald de eindstand op 0-3. Een behoorlijk pak rammel voor onze Oranjehemden en nou niet bepaald de wedstrijd waar we vooraf op gehoopt hadden. Maar snel vergeten en door naar de volgende ronde. Oow en een eventuele periode titel is ook vrijwel onmogelijk geworden nu. Zonde, maar daarnaast ook leerzaam. Wil je écht bij de top horen in deze klasse, zul je elke tegenstander VOL aan moet vallen wil je kans kunnen maken op leuke toetjes zoals de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Klasse.De algehele stand is er voor SEOLTO met deze nederlaag niet direct veel minder om geworden, het zakt namelijk maar één plaats op de ranglijst, door het mindere doelsaldo(+5 om +0) t.o.v. Dubbeldam. Maar het onderlinge verschil tussen de nummers tien en vijf is slechts 6 punten en dus is het voor SEOLTO wel zaak dat het nog minimaal één keer een overwinning boekt. Met nog drie speelronden te gaan, moet dat toch haalbaar zijn, gezien het programma. Ergens in de resterende thuiswedstrijden tegen Wieldrecht (11-05) en Kogelvangers (25-05) en nog eenmaal uit, op bezoek bij Smerdiek (18-5), moet het voor ons Vlaggenschip nog gebeuren. Dat gaat ook vast wel goed komen, maar dan moet het wel met dezelfde instelling gebeuren gelijk vanaf de aftrap zoals men die aan het begin van de tweede helft liet zien. Vol passie, strijd en met karakter. Dat zijn toch wel de basisvoorwaarden om goed aan een wedstrijd te beginnen. Tel daar de voetballende kwaliteiten van deze groep bij op en dit SEOLTO is nog altijd voor iedere tegenstander een zeer geduchte concurrent.

Deze week eerst maar weer eens met z’n allen, helaas in de regen, lekker trainen en toewerken naar de volgende pot. Komende weekend weer thuis, ditmaal tegen Wieldrecht. De Dordtse formatie strijd nog volop mee om de titel met DFC en Prinsenland plus een voetballende tegenstander ligt SEOLTO vaak wat beter. We kijken er nu al weer naar uit…

1 reactie

Anoniem 7 mei 2019 - 14:51

Elk seizoen een paar rode kaarten is niet in het belang van het elftal en Seolto.

Reply

Laat een bericht achter