In Algemeen, Jeugd, Nieuws, SEIZOEN 2017/2018, Wedstrijdverslagen

Vandaag beginnen we aan de competitie. We mogen tegen dezelfde tegenstander als vorige week, alleen nu uit in plaats van thuis. En hopelijk hebben we geleerd van vorige week en beginnen we meteen sterk aan de wedstrijd.

De eerste minuten leek het er inderdaad op dat we wakker waren en dus opportunistisch zouden gaan voetballen. Echter zakte dat plan na een minuut of vijf als een plumpudding in elkaar, alsmede het team. Wederom een zeer moeizaam begin van de wedstrijd. Wat Sprundel vorige week verzaakte te doen, deden ze vandaag wel. We kwamen snel op achterstand en voor we het wisten stonden we zelfs met twee doelpunten achter. En dat konden we alleen onszelf aanrekenen.

Maar, ook zoals vorige week, kwamen we toch langzaam op stoom. En zo kwamen we via een afstandsschot op 2-1. Het meegereisde publiek zag weer hoop aan de horizon gloren. En terecht, want niet veel later viel de gelijkmaker. Het besef dat we er nog zeker niet waren, drong tot onze mannen door. Nadat we nog rakelings over het doel van Sprundel schoten, schoten we ook nog een keer net naast. De motor van SEOLTO was echter warm gedraaid en snorde lekker door en de voorstand kwam er. Na de 2-3 kwam Sprundel nog een keer gevaarlijk dicht in de buurt van de gelijkmaker, maar onze keeper wist dit te voorkomen. Net voor rust kregen de 2-4 nog tussen de palen.

Opgelucht dat we de achterstand goed hebben kunnen maken, togen we naar de kleedkamer. Maar tegelijk beseffend dat we er zeker nog niet waren.
Na rust liepen we echter vrij snel verder uit, 2-5. Hierna kregen we een vrije trap tegen. Deze werd door Sprundel vakkundig ingeschoten en zo kwamen zij weer een stapje dichter bij ons. Het toch al strijdlustige Sprundel voelde dat het mogelijk was om dichterbij te komen en deed er een stapje bij. We konden dit zeker wel bijbenen, maar soms ging het in de verdediging net helemaal zoals het moest en kwamen we af en toe nog goed weg. Desondanks maakten wij het volgende doelpunt (2-6). Sprundel begon nu een beetje te rammelen. Fysiek kregen ze het moeilijk, onze mannen hadden nog adem over en balden rustig door. Vanuit een corner werd de 3-7 erin gekopt en net voor het einde maakten we het af met een mooi doelpunt uit een vrije trap.

Drie punten mee naar Zevenbergen. Ondanks het slechte begin van de wedstrijd. Het spreekt voor zich dat we niet tegen elke tegenstander zo kunnen beginnen. Dus genoeg stof om over na te praten bij de training!

Verslag: Evelien van Dam

Leave a Comment