In Algemeen, SEIZOEN 2017/2018, SEOLTO 1 Wedstrijdverslagen

Na de ietwat teleurstellende puntendeling, thuis tegen Kogelvangers (2-2), van vorige week, speelde onze manschappen dit keer op bezoek bij Wieldrecht een prima pot. De sterk presterende Dordtse formatie staat niet voor niets op een stevige derde plek en het was voor de mannen van Jack Beusenberg dan ook zaak om zich van de beste kant te laten zien. Dat lukte bij vlagen en een puntendeling is dan ook een prima afspiegeling van de onderlinge krachtverhoudingen op het veld.Na een eervolle herdenking aan Peter Kurpershoek (erelid v.v. Wieldrecht) door middel van een minuut stilte, kon de wedstrijd plaatsvinden. SEOLTO begon sterk aan de wedstrijd en de van een scheenbeen blessure herstelde Tom Wijne, zag zijn inzet middels een omhaal maar net naast gaan. Het tweede kwart was dan weer meer voor Wieldrecht dat via topscorer Mark van Agteren een aantal maal gevaarlijk werd maar niet tot scoren weet te komen. Wat kleine kansjes over en weer maken het duel boeiend genoeg maar echt los komt het duel ook niet.

Na de thee was het Wieldrecht dat scherper aan de tweede helft begint dan SEOLTO. Een kans voor Terence Kliphuis gaat over en een goede voorzet van Jeremy de Lijster vindt gelukkig geen eindstation. Dan is het plots SEOLTO dat de leiding neemt. Een voorzet van Joshua Broeders komt bij de tweede paal bij de compleet vrijstaande Patrick de Klerk terecht en die schiet koel binnen… 0-1! Als de eerste de beste aanval na deze openingstreffer wederom een reuzenkans voor Patrick biedt om zijn tweede van de middag te maken, ziet hij zijn geplaatste lobje net naast gaan.

Vlak voor tijd weet Wieldrecht echter toch langszij te komen. Een actie van Jeremy de Lijster wordt afgerond met een goed schot en is dit keer keeper Jacco Crezee te machtig… 1-1. Daarna probeert de thuisploeg nog met man en macht een overwinning uit het vuur te slepen maar de (overigens prima fluitende) scheidsrechter van Rijn uit Geffen (uurtje rijden!) vindt het mooi geweest en fluit voor het einde van de wedstrijd.

Een punt meenemen bij een sterkere nummer drie is een prima resultaat en over twee wedstrijden gezien vier punten pakken tegen diezelelfde nummer drie is helemaal goed te noemen. Zo laat SEOLTO zien dat het toch beter speelt tegen de kopploegen, die zelf ook willen voetballen, dan dat het tegen de staart van de ranglijst moet spelen, waar toch iets meer de beuk erin gaat. Al speelde het dit weekend zelf ook wat meer de lange bal dan het verzorgde spel wat normaliter gewenst is, toch is een wenselijk resultaat behaald.

Als we naar de overige uitslagen kijken in de Derde Klasse B Zaterdag zien we dat ZSC’62 nu toch echt wakker geschud lijkt. Het pakte vorige week al drie heel belangrijke punten en ook dit weekend pakt het een punt op bezoek bij De Jonge Spartaan, 1-1. Het maakt daardoor een klein gaatje naar de absolute bodem van de ranglijst waar nu VVC’68 en Rillandia zich bevinden met ieder 14 punten. VVC’68 speelde dit weekend op bezoek bij de koploper een goede partij en hield lang stand en zelfs dapper de voorsprong maar moet vlak voor tijd toch capituleren. Krabbendijke weet, net als bij SEOLTO destijds, toch aan het langste eind te trekken en maakt in blessuretijd de winnende 3-2. Rillandia daarentegen had thuis niets te vertellen tegen Tholense Boys, waar Dave den Boef met een hattrick eens te meer liet zien in een bloedvorm te verkeren dit seizoen. Een 1-4 eindstand op het scorebord voor Tholense Boys en een seizoenstotaal van al 27 doelpunten voor den Boef zal door de Geel-Zwarten als een prima weekend bestempeld worden.

De Fendert wist thuis tegen Duiveland de goede vorm van de laatste weken vast te houden en vindt middels een 4-0 zege hiermee de aansluiting bij de subtop. Serge Palings liet wederom twee keer zijn naam op het scorebord noteren en de ploeg uit Fijnaart staat momenteel knap bovenaan in de derde periode. Al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan concurrenten Tholense Boys en Wieldrecht. Tot slot zien we nog dat NOAD’67 weer een sprongetje op de ranglijst weet te maken door het dolende Kogelvangers thuis nipt te verslaan middels een 3-2. Frank den Engelsman was de gevierde man bij de Geel-Groenen uit Sint Philipsland met twee treffers.Als we de stand erbij pakken zien we dat SEOLTO momenteel een negende plek bezet. Het verhaal is eigenlijk al weken lang hetzelfde. Win je dan sta je bovenaan de middenmoot. Speel je gelijk sta je in het midden. En als je verliest sta je onderaan de middenmoot. Zo simpel is het. Dit geeft een beetje een dubbel gevoel. Je hoopt elke week weer dat SEOLTO afstand kan nemen van de rest maar dan zie je maar weer dat de gehele competitie toch behoorlijk aan elkaar gewaagd is. Anderzijds is het prima vertoeven in die middenmoot omdat SEOLTO zich toch wel redelijk veilig lijkt te spelen tot nu toe. Het pakt hier en daar de nodige punten en met wat meer fortuin sta je zo maar een plek of wat hoger.

Komende week gaan we eerst maar eens van de nodige zonnestralen genieten tijdens de training. Het beloofd een prachtige week te worden met temperaturen ruim boven de 20 graden en misschien kan dat SEOLTO een beetje op weg helpen om het oude vertrouwde samba voetbal weer nieuw leven in te blazen? 😉

Later deze week kijken we vooruit naar een nieuwe thuiswedstrijd. WHS uit Sint Annaland komt namelijk op bezoek…

foto via www.wieldrecht.nl

Leave a Comment