In SEIZOEN 2017/2018, SEOLTO 1, SEOLTO 1 Wedstrijdverslagen

Eerst even dit!! Joshua Broeders is momenteel bezig om via een sponsorloop zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting KWF Kankerbestrijding.Wilt u ook een donatie uitbrengen? Volg dan deze link: https://acties.kwf.nl/teamoostvooreric

Een voorsprong van 1-0 voor SEOLTO, doelpuntenmaker Sebastian Stoop, werd na twee gele kaarten voor Yannick van Niekerk (en dus rood) voor rust nog achterhaald tot 1-1 door Edgar van der Giessen. Na rust pakt Kogelvangers de leiding via Mart Grootenboer en de 1-2 maar in blessuretijd weet Ferdi Eversdijk nog een punt te redden voor SEOLTO. Eindstand: 2-2.

Door dit gelijke spel blijft SEOLTO op de 8e plek staan en weet het Kogelvangers dus onder zich te houden. Wel zal het de komende tijd nog een paar puntjes moeten vergaren, wil het echt veilig zijn. De onderlinge verschillen blijven in de middenmoot minimaal en net als je verwacht dat er een club is die lijkt weg te lopen of afhaakt, komt het hele spul weer dichter bij elkaar.

Zo zien we dat er afgelopen speelronde een aantal bizarre verrassingen waren na 90 minuten. We beginnen met een dikke pluim voor ZSC’62 dat thuis de ongeslagen koploper Krabbendijke met 4-0 (!) van de mat speelde. Een zeer knappe prestatie en het kan de ploeg uit Scharendijke het nodige zetje gegeven hebben om de laatste plaats nog niet definitief vast te houden. Voor Krabbendijke is het een smetje op het verder vlekkeloze seizoen en lijkt er verder weinig reden voor paniek. Met nog zeven speelronden te gaan en een voorsprong van 9 punten, heeft de ploeg alles nog in eigen hand.

Dan zien we vervolgens de concurrenten rondom SEOLTO evenes punten verspelen. DHV wist thuis niet van Rillandia te winnen en pakt een kwartier voor tijd ternauwernood een punt, 1-1. NOAD’67 was niet opgewassen tegen de scoringsdrift van Dave den Boef (2 goals) en zijn teamgenoten van Tholense Boys en verloor met 3-1. WHS deed daarentegen goede zaken op bezoek bij VVC’68 en pakte middels een 0-3 overwinning de volle buit en springt zo van de tiende naar de zevende plaats. Duiveland moest thuis haar meerdere erkennen in het stugge Wieldrecht, dat via twee goals van clubtopscorer Mark van Agteren de zege veilig stelde, 1-2. Tot slot zien we De Jonge Spartaan wat de zege op SEOLTO van vorige week geen goed vervolg geven. Het verloor thuis met minimaal verschil van De Fendert (doelpunt uiteraard door Serge Palings) 0-1.

Als we de stand erbij pakken zien we dat SEOLTO het nog altijd redelijk doet. Het is nog te wisselvallig om echt te zeggen dat we veilig zijn maar ook de weg naar boven is nog altijd dichtbij. Het zal er de komende weken op aankomen, wie er in de competitie de langste adem heeft en de meeste wil nog heeft om nog wat van het seizoen te maken. Als het aan ons ligt spelen we nog zeven wedstrijden met het gaspedaal vol ingedrukt. Nog zeven kansen om aan de trainer te laten zien wat je waard bent. Nog zeven wedstrijden om alles te geven voor ons mooie oranje tricot. Nog zeven wedstrijden in het zonnetje genieten van het spelletje. Nog 7 wedstrijden samen met je maatjes knokken voor de punten. Laten we hopen dat we nog zeven keer mogen genieten van ons Vlaggenschip om dan het seizoen met een voldaan gevoel af te sluiten.

Maar zover zijn we nog niet. Eerst deze week maar weer eens het trainingsveld op om de koppies weer leeg te maken en voor te bereiden op de volgende pot. Komend weekend staat de thee klaar bij Wieldrecht. De ‘Bovensloters’ staan terecht op de derde plek en thuis mocht SEOLTO dan in een mannelijk duel gewonnen hebben, dit keer zal het wederom op haar scherpst moeten zijn om de punten mee naar huis te nemen. Maar daarover later meer in een nieuwe Vooruitkijken. Voor nu rest ons nog een veel succes op de training komende week mannen!

Leave a Comment