Home SEOLTO actueelNieuws SEOLTO pakt volle buit bij ZSC’62: 0-2

SEOLTO pakt volle buit bij ZSC’62: 0-2

door Casper
0 reactie

Veel afwezige basiskrachten en een tegenstander die thuis soms verrassend uit de hoek kan komen, zijn vooraf niet de meest gunstige omstandigheden om een wedstrijd te beginnen. SEOLTO liet echter zien dat het een brede bank heeft zitten en met vereende krachten weet het toch drie belangrijke punten mee te nemen uit Scharendijke; 0-2.Na een moeilijke openingsfase weet SEOLTO het tot aan de thee op 0-0 te houden. De thuisploeg heeft het veelal voor het zeggen het eerste half uur en ondanks de vele basiskrachten die er dit weekend niet bij waren houdt de ploeg van trainer Jack Beusenberg goed stand. Het weet ZSC’62 pas na een half uur echt van zich af te duwen en na een boeiende en voor SEOLTO lastige eerste helft duiken de Oranjehemden ‘tevreden’ de kleedkamer in.

Na rust speelt SEOLTO een ander spelletje. Het kom meer en meer in de wedstrijd en na een uur spelen is het een rake knal stijf in de bovenhoek van Sebastian Stoop die de bezoekers op voorsprong zet…0-1! Hierna moet de thuisploeg meer risico’s nemen en dit levert SEOLTO weer wat meer kansen op. Vijf minuten voor tijd gooit Rowan Pruijssers het duel op slot met zijn 0-2 en zijn de drie punten veilig.

Lekker hoor. Een half basiselftal missen en met de jongens die er wél waren geknokt en gestreden voor de overwinning. Een conditioneel sterke ploeg en een brede bank kunnen, zo blijkt maar weer eens, aan het einde van de rit je extra punten opleveren. Soms moet het nou eenmaal met extra inzet in plaats van schoonheid. En de drie punten smaken helemaal zoet als er op de ranglijst gelijk een klein sprongetje gemaakt kan worden.

Als we de uitslagen erbij pakken van speelronde 21, zien we de nodige interessante resultaten. Koploper DFC maakt geen fout en weet, ondanks een sterk spelend WHS, toch weer drie punten te pakken met een minimale zege; 0-1. Achtervolgers Wieldrecht en Prinsenland boeken wisselende resultaten. De Dordtse concurrent voor de titel wist thuis in de slotfase ruim afstand te nemen van DHV (4-1) en Prinsenland lijkt de competitie te laten voor wat het is en zich te gaan richten op de nacompetitie. Een 4-1 nederlaag op bezoek bij Halsteren ter illustratie hiervan. Dubbeldam en Klundert hielden elkaar in evenwicht middels een 1-1 gelijkspel en Kogelvangers wist de Moerdijkse derby met De Fendert in haar voordeel te beslechten; 3-1. Tot slot zien we een Zeeuwse kraker die gewonnen werd door NOAD’67. Op bezoek bij Smerdiek wint het met 1-3.

Gezien de ranglijst is er voor Smerdiek bijna geen redden meer aan. Het is sowieso veroordeeld tot nacompetitie maar een directe afdaling naar de 4e Klasse lijkt meer voor de hand te liggen. Ook DHV kan het gat van 11 punten naar een veilige plek wellicht niet meer inlopen en zodoende zullen onze Zevenbergsche buren zich op moeten gaan maken voor een langere voetbalzomer. In de grote middenmoot is het elke week spannend. De nummers 6 (SEOLTO) tot en met 12 (ZSC’62) staan slechts zes punten van elkaar verwijderd en dus is er nog genoeg spanning in de resterende vijf competitieduels over. Bovenin is de titel ook nog niet vergeven, al heeft DFC met een voorsprong van vijf punten het nog altijd in eigen hand. Komend weekend staat DFC-Wieldrecht op het programma. Daar kunnen de Rood-Witten het ‘afmaken’ en een gat van 8 punten slaan. Dat zal Wieldrecht niet meer te boven komen met daarna nog 4 speelrondes. Tenzij het wint. Dan ligt het weer helemaal open en is één misstap van DFC genoeg om toe te slaan.

Kortom, het beloven nog leuke en spannende weken te worden. SEOLTO speelt volgend weekend weer een thuiswedstrijd tegen het in goede vorm verkerende Halsteren. Hoe die ploeg in elkaar zit en hoe ze ervoor staan leest u later deze week… maar eerst gaan we nog even nagenieten van de overwinning op ZSC’62 en het feit dat SEOLTO momenteel de best presterende ploeg van de Gemeente Moerdijk is… stiekem ook gewoon leuk! 😉

Gefeliciteerd mannen!

Tot slot graag nog iedereens aandacht voor de vrijwilligersdag van a.s. Zondag om 12:00:

SEOLTO vrijwilligersdag = 14 april 2019

Laat een bericht achter