Home SEOLTO actueelNieuws SEOLTO thuis onderuit tegen DFC: 1-3

SEOLTO thuis onderuit tegen DFC: 1-3

door Casper
0 reactie

Een goede eerste helft was helaas niet voldoende voor de volle buit. Een doelpunt van Tom Wijne na dik een half uur, bracht de thuisploeg nog wel op voorsprong, na rust stelde de bezoekers uit Dordrecht echter orde op zaken en liep DFC uit naar een 1-3 overwinning. Voor rust weet de thuisploeg nog de nodige kansen te creëeren en is het toch zeker de bovenliggende partij. Middels en scherp uitgevoerde counter geeft Yannick de bal voor op Tom Wijne die zijn zevende van het seizoen tegen de touwen schiet… 1-0! Het geluk zat SEOLTO ook zeker niet tegen. Een voor keeper Ruud Hendricks onhoudbare bal spatte op de deklat uiteen en het vizier stond bij de bezoekers uit Dordrecht niet helemaal op scherp.

Na rust was dit helaas anders. Tot twee maal toe slecht uitverdedigen en een matige omschakeling scoren de bezoekers twee maal vrij kort achter elkaar. In het restant kan een aangeslagen SEOLTO geen vuist meer maken en enkele minuten voor het fluitsignaal maakt DFC er ook nog 1-3 van. Een pot om snel te vergeten op twee lichtpuntjes na. Zowel Joshua Broeders (blessure) als Justin Konings (werk) konden na een lange periode van gemis eindelijk weer hun eerste minuten maken. Dit geeft de formatie van trainer Jack Beusenberg weer de nodige extra opties op het middenveld en met een druk programma voor de boeg, kan dat zeker geen kwaad.

Als we de overige uitslagen erbij pakken, mogen we toch wel concluderen dat de titelstrijd nog tussen twee ploegen lijkt te gaan. Koploper Prinsenland wist thuis, zij het vlak voor tijd, de zege over de streep te trekken middels een rake vrije trap. Hiermee zijn de eventuele titelaspiraties van onze buren uit Klundert toch wel definitief in de ijskast komen te staan. Een gat met 12 punten en drie ploegen voor je moeten dulden, is wat veel denk ik. Naaste belager voor de titel v.v. Wieldrecht, had een makkelijke middag tegen nummer laatst Smerdiek en liet de scoren oplopen tot maar liefst 8-0. De ploegen rondom de zesde plek van SEOLTO deden voor ons goede zaken door beide een verrassende nederlaag te noteren. Dubbeldam liet zich thuis verrassen door NOAD’67 en verloor met 1-2 alsook De Fendert dat op bezoek bij Halsteren met een 4-2 nederlaag van het veld stapte. De wedstrijd ZSC’62 tegen WHS ging niet door.Gezien de stand staat SEOLTO er nog altijd prima voor. De omliggende concurrentie verspeelde zoals gezegd eveneens punten en zodoende behouden we de zesde plek. Het zal de komende weken wel iets beter moeten qua resultaat om dit vast te houden, aangezien de marge tussen de nummers 4 en 9 ook maar zes punten is. Komend weekend wacht een uitwedstrijd op bezoek in St. Philipsland bij NOAD’67. SEOLTO zal zich wederom van haar beste kant moeten laten zien, om de drie punten in de tas mee naar huis te nemen.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een bericht achter