In Nieuws, SEIZOEN 2017/2018, SEOLTO 1 Wedstrijdverslagen

Het duurde even voordat de winterstop echt definitief voorbij was, maar afgelopen weekend kon er eindelijk weer eens een volle speelronde gespeeld worden. Een bezoek van ons Vlaggenschip bij s.v. Duiveland leverde, net als eerder dit seizoen thuis, een prachtig resultaat op. Het werd maar liefst 0-5 en de formatie van hoofdtrainer Jack Beusenberg lijkt de smaak te pakken te hebben!

De zege van twee weken eerder op Tholense Boys, heeft iets losgemaakt bij de manschappen en SEOLTO kan zodoende stiekem weer wat meer naar boven dan naar onderen kijken. Het speelde zaterdag fris en gretig maar bij rust stond er nog een brilstand op het scorebord… 0-0.

Na rust gaat SEOLTO verder waar het gebleven was en weet het de gehavende thuisploeg bij wijlen goed uit elkaar te spelen. Met nog een kleine twintig minuten te spelen is het Joshua Broeders die zijn elftal op voorsprong zet, 0-1. Hierna lijkt het verzet van Duiveland gebroken en gaat het vlak voor tijd vanaf de 84e minuut erg hard. Chris van Persie zorgt namelijk voor de 0-2 en twee minuten later zelfs voor de 0-3. Met nog één officiële minuut op de klok mag Joshua Broeders vanaf de elf meter stip de 0-4 laten aantekenen en diep in blessuretijd weet ook good-old Patrick de Klerk nog een duit in het zakje te doen… 0-5!

Een heerlijke zege die wederom zeer verdiend genoemd mag worden. De ploeg is sterk en zelfverzekerd aan de tweede seizoenshelft begonnen en met drie zeges uit de laatste vijf duels draait het voorlopig prima mee met de middenmoot. De concurrentie onder SEOLTO verspeelde hier en daar punten wat voor de Oranjehemden alleen maar gunstig te noemen is.

Rode lantaarndrager ZSC’62 kon de goede resultaten van de afgelopen tijd namelijk thuis tegen Wieldrecht geen vervolg geven. Die ploeg bleek toch echt een maatje te groot en won met maar liefst 0-6. VVC’68 en NOAD’67 speelden eveneens een belangrijk degradatie duel en de bezoekers sleepten een 0-1 overwinning uit het vuur. Drie dure punten die de ploeg uit Halsteren liever thuis gehouden had. Ook Rillandia had een lastige middag. Het ging op bezoek bij de ongeslagen koploper Krabbendijke en hoewel het dapper weerstand bood, ging het toch met 4-2 onderuit. In de middenmoot van de 3e Klasse B eindigde het duel tussen De Jonge Spartaan en Kogelvangers zoals het begon, 0-0. DHV wist daarentegen thuis het ietwat dolende Tholense Boys te verslaan en pakte de volle buit, 3-2. Tot slot zien we dat De Fendert het ‘zes punten’ duel met WHS in haar voordeel heeft weten af te sluiten, 0-1.

Als we de stand erbij pakken zien we dat de zege van SEOLTO de ploeg weer wat meer lucht verschaft. De nummers 4 tot en met 10 van de ranglijst liggen slechts drie punten van elkaar verwijderd wat nog een hoop mogelijk maakt voor het vervolg van het seizoen. Voorlopig kunnen we in ieder geval met iets meer rust op de bank of langs de lijn naar ons eerste elftal kijken. Het gaatje met VVC’68 en de bijbehorende gevarenzone bedraagt nu 6 punten en uitgerekend die ploeg komt komend weekend op bezoek op Sportpark De Meeren. Bij winst kan SEOLTO misschien wel definitief naar boven gaan kijken en wie weet wat er nog voor moois in het vat zit…?

Voor nu rest niks anders meer dan nogmaals een pluim voor de spelers en staff voor het behaalde resultaat van afgelopen weekend. Nog even nagenieten met z’n allen en dan deze week weer fris en fanatiek het trainingsveld op samen. De punten zijn weer in de pocket en nu is het zaak ons voor te bereiden op wederom een belangrijke thuiswedstrijd, dit keer tegen VVC’68. Maar daarover later deze week meer…

Gefeliciteerd mannen!

Leave a Comment