Home SEOLTO actueelNieuws SEOLTO wint na emotionele periode bij Dubbeldam: 1-3

SEOLTO wint na emotionele periode bij Dubbeldam: 1-3

door Casper
0 reactie

In een zonovergoten weekend heeft SEOLTO wederom uitstekende zaken gedaan in de strijd om de vierde plaats. Op bezoek bij v.v. Dubbeldam weet het dit keer wel de drie punten veilig te stellen. Misschien niet op de mooiste manier, maar wel met een goed resultaat: 1-3Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Timo van den Bosch. Het neefje van selectiebegeleider Nick van den Bosch en maatje van diverse selectiespelers, heeft ons veel te vroeg op verschrikkelijke wijze verlaten en de een indrukwekkende minuut stilte was een mooi eerbetoon. SEOLTO liet wederom zien dat het echt een hecht collectief is en dat de groep, wanneer dat nodig is, voor elkaar door het vuur gaat. Ik heb al vaker gezegd, dat je samen met je voetbalmaatjes tot grote hoogtes kan stijgen, als je allemaal dezelfde bedoelingen hebt. En ook dit keer is weer gebleken dat deze selectie verdomd goed in elkaar steekt. En dit keer misschien niet op voetballend vlak, want het spel was niet super, maar op mentaal vlak des te meer. Als je ZO sterk met z’n allen als team weet te knokken voor elkaar in een emotioneel moeilijke tijd, dan mag je daar als groep heel heel trots op zijn; klasse boys!

Nu snel door naar de wedstrijd zelf. Zoals gezegd was het spel niet top, maar in de 18e minuut weet Sebastian Stoop, op aangeven van Tom Wijne, op fraaie wijze de 0-1 te maken. Na rust is SEOLTO al niet veel beter dan de eerste helft en de eigen goal van v.v. Dubbeldam, na een voorzet van Joshua Broeders, komt dan ook zeker niet op een verkeerd moment. We zijn dan dik een uur onderweg en er staat toch vrij riant 0-2 op het scorebord. SEOLTO komt hierna eigenlijk niet meer van de eigen helft af en het wordt door Dubbeldam volledig onder druk gezet. Een kwartier voor tijd doet Leon van der Weijden dan ook wat terug voor de thuisploeg en hij zorgt voor 1-2. Gelukkig heeft SEOLTO met Rowan Pruijssers een veel scorende linkspoot in de gelederen en uit een van de snelle counters van de ‘Oranjehemden’ maakt hij, luttele minuten na de aansluitingstreffer van Dubbeldam, de beslissende 1-3. Hierna is  het offensief van de thuisploeg gebroken en zodoende gaan de drie punten mee in de tas naar Zevenbergen. In speelronde 23 zijn er op zijn zachtst gezegd wederom bijzondere uitslagen te noteren. Je zou toch verwachten dat DFC, na de zeperd thuis tegen Wieldrecht van vorige week, op bezoek bij Smerdiek niet opnieuw averij oploopt. Maar niets is minder waar. De Zeeuwse formatie was niet te houden en ondanks een vroege achterstand weet het daarna de koploper helemaal tureluurs te spelen. Het wint met maar liefst 4-1 en zodoende is de titelstrijd weer helemaal open. Weet Wieldrecht dan de koppositie over te nemen? Nee… het speelt thuis gelijk tegen Halsteren en loopt zodoende wel een puntje in, maar had de bovenste plek voor het grijpen. Zodoende zijn er ook voor Prinsenland, wat met een brilstand (0-0) gelijkspeelde bij Kogelvangers, nog altijd kansen op de titel. Verder zien we onderin dat het nog ongekend spannend blijft. (tekst gaat verder na de stand)

ZSC’62 wint dit keer thuis van Klundert met 4-2 maar hun concurrent om de nacompetitie NOAD’67 doet dat thuis ook tegen DHV, namelijk met 3-2. Voor ‘Onze Buren Uit D’n Hoek’ is de nacompetitie definitief niet meer te ontlopen. Het zal zich op moeten gaan maken voor een lange voetbalzomer en het is te hopen, voor de spanning van het voetbal in de gemeente Moerdijk, dat ze het gaan redden tegen een, naar alle waarschijnlijkheid, gretige 4e Klasser welke aast op promotie. Tot slot zien we nog de concurrent van SEOLTO in de directe strijd om plek 4, WHS. Het weet thuis te winnen van De Fendert met 2-0. Zodoende is de strijd om plek vier nog helemaal open en krijgt dit ‘gevecht’ 4 mei een direct vervolg met de onderlinge confrontatie tussen ons Vlaggenschip en de bezoekers uit Sint- Annaland. Tot die tijd gaan we nog even kort nagenieten van de overwinning en de saamhorigheid van het collectief. Ik sluit af met de legendarische woorden van een oud voetbal-commentator, destijds over de gouden EK generatie van ’88, maar nu heel toepasselijk voor de manschappen van Jack Beusenberg:   “dit is een goed stel hoor…”

Laat een bericht achter