Home SEOLTO actueelNieuws Terugtrekking ADVENDO uit 4C heeft gevolgen voor de stand

Terugtrekking ADVENDO uit 4C heeft gevolgen voor de stand

door Robert Borst
2 reacties

Dit weekend kwam ons het bericht toe dat de zaterdag 1 van sv ADVENDO zich terug trekt uit de 4e klasse C, Zuid I. Dat betekent voor Seolto 1 dat ze de koppositie weer overnemen van The Gunners.

Seolto verloor vorig jaar met 2 – 1 van ADVENDO en dat betekende toen het eerste verlies na 6 wedstrijden. The Gunners won hun wedstrijd tegen ADVENDO wel (3 – 5 winst). Maar omdat de Bredase Rood-Witten zich nu uit de competitie laten halen vanwege personele problemen, betekent dat dat alle resultaten tegen ADVENDO teniet worden gedaan. En dat heeft voor gevolg dat de stand in 4C er nu heel anders uitziet.

Nieuwe stand 4C

nieuwe stand 4C

Bron: Voetbal in Breda en BN/DeStem.

Advendo ZA trekt zich toch terug uit 4C

De zaterdagtak van Advendo is na een half jaar opgeheven. De vierdeklassers besloten na enige bedenktijd in de winterstop zich terug te trekken uit 4C, zo weet Voetbalinbreda.nl.

Afgelopen zomer besloten voornamelijk voetballers uit Breda-Noord, bevriend ook, en nieuw team op te richten bij ‘hun’ jeugdliefde Advendo. Spelers als Dave van Zundert, Mario Koense en Kevin Muntslag trommelden net genoeg voetballers op om te starten en zo geschiedde. Een daverend succes was het echter niet. Ondanks een plaats in de middenmoot was het altijd behelpen met het samenstellen van een wedstrijdselectie. Getraind werd er nauwelijks.

Het hoogtepunt? Een 2-1-zege op Seolto, dat toen nog koploper was en ongeslagen. Het dieptepunt? Het niet komen opdagen bij het uitduel met Halsteren ZA, vlak voor de winterstop vanwege te weinig animo. “Het niet trainen en elke zaterdag maar weer hopen op genoeg man om een wedstrijd te spelen is de reden van onze beslissing”, vertelt middenvelder Muntslag. “Zo kun je niet voetballen. Het is jammer, maar we hebben er een einde aan moeten maken.”

2 reacties

Anoniem 19 februari 2017 - 11:02

Heeft dit consequenties voor de periodes in de competitie?
worden dit kleinere periodes of komen er maar 2?

Reply
KNVB volger 20 februari 2017 - 15:35

Er worden volgens mij na terugtrekking van ADVENDO maar twee periodes gespeeld en de derde periode gaat naar de ploeg die het hoogste in de eindrangschikking eindigt en nog geen periode heeft. De eerste periode is al vergeven. Deze is gewonnen door Seolto.

Nu er nog 11 ploegen in 4C zijn, worden er maar 20 wedstrijden gespeeld.

Reply

Laat een bericht achter