Home SEOLTO actueel Van SEOLTO-oranje naar NAC-geel; de overstap van Awale Mahamed.

Van SEOLTO-oranje naar NAC-geel; de overstap van Awale Mahamed.

door Casper
0 reactie
De middenvelder was blij toen hij te horen kreeg dat hij bij NAC mocht komen voetballen. “In de beginfase dat ik bij NAC kwam was ik nog heel jong, waardoor je het leuk vond om hogerop te mogen voetballen.” Hij sloot aan bij de JO12-2, waarna hij nu al zes jaar verbonden is aan de club.In zijn eerste jaar hij met NAC op trainingskamp naar Qatar. “We speelden vier oefenwedstrijden, waaronder een wedstrijd tegen de academie. Zo speelden we ook tegen Noord-Ierland. Op de academie kregen we een tour en trainde we op de beste velden. Het verblijf was ook perfect verzorgd.”

“Zijn manier van lopen, ruimte maken en om zijn as draaien, dat vind ik heel mooi om te zien”

Steeds hogerop is het stappenplan van de Nederlandse-Somaliër. “Ik ben van plan stap voor stap mijn doelen te bereiken. “Mede dankzij de goede begeleiding bij NAC denk ik wel dat, dat moet gaan lukken. De samenwerkingen en vooral die met school, zijn heel fijn.” NAC werkt samen met het Graaf Engelbrecht College, een middelbare school in Breda. “Ik zit nu in mijn laatste jaar havo. Het is gewoon echt goed op dit gebied geregeld. De school wilt ook dat er naast de focus op school, ook op voetbal gefocust wordt.”

In de JO15-1 kreeg hij een oproep voor het Nederlands elftal. “Persoonlijk vond ik dat een mooie beloning op al het harde werk wat ik daarvoor heb moeten doen. Ik heb in Zeist getraind en aantal wedstrijden gespeeld, bij de interlands stand ik helaas stand-by. Het is uiteraard wel een mooie beloning, waar ik erg trots op ben. Ik heb voor mezelf dan ook afgesproken om als die mogelijkheid er komt, om voor Nederland te kiezen.”

Hij vindt het fijn om tegen goede en betere tegenstanders te voetballen. “Je speelt tegen de beste uit Nederland in mijn leeftijdscategorie. Ik vind het vooral heel leuk om jezelf te laten zien op een hoger niveau en hierdoor wellicht jezelf in te kijker te spelen.” De wedstrijden tegen clubs als Ajax zijn dan ook heel mooi om mee te maken, al zegt Awale het zelf. “Aan het begin schakelde we Ajax uit in de beker. We versloegen Ajax op het nippertje met 1-0. We waren trots op elkaar en deze wedstrijd was een echte teamprestatie. De wedstrijden tegen de rivaal uit Tilburg zijn ook altijd mooi, omdat er veel publiek is en je het gevoel krijgt dat het ook écht leeft.”

Frenkie de Jong is dan ook een voorbeeld voor hem. “Zijn manier van lopen, ruimte maken en om zijn as draaien, dat vind ik heel mooi om te zien. Zelf ben ik ook handig en technisch aan de bal. Ik kijk dan ook echt naar hem op en probeer zoveel mogelijk dingen van hem te leren.”

Zelf heeft de controleur te maken gehad met een mindere fase. “In mijn beginfase had ik nog niet de professionele instelling als die ik nu heb. Zo wist ik nog niet wat voor type speler ik was en ook niet wat mijn favoriete plek in het veld was. Het was dan ook lastig voor mij, het gaf mij tegelijkertijd een boost om twee keer zo hard te trainen. Ik wilde er bovenop komen door vooral in mezelf te geloven.”

Er is een ding wat Awale wil en dat is slagen bij NAC. “Ik wil koste wat het kost het betaald voetbal halen, dat is voor mij het belangrijkste. Daarnaast wil een naam creëren en een goede voetballer worden. Ik wil me elke wedstrijd dan ook goed presenteren en mijn voetballende taken goed uitvoeren.” Hij traint vijf dagen in de week, waarna hij zaterdag nog een wedstrijd voetbalt. “Discipline en plezier, die combinatie daarvan is heel belangrijk wil je het volhouden bij een club als NAC.”

Laat een bericht achter