Home SEOLTO actueelNieuws Vooruitkijken: de sloot over, op naar Dubbeldam

Vooruitkijken: de sloot over, op naar Dubbeldam

door Casper
0 reactie

4-5. Thuis, beste lezers, werd het vier-vijf. Dus SEOLTO had maar liefst vier keer gescoord. En nóg was het niet genoeg. Want v.v. Dubbeldam maakte er vijf. Dat soort cijfers zien we niet graag en al helemaal niet thuis. Destijds was SEOLTO in de eerste helft geen schim van wat het kan zijn en na rust tapte het uit een ander vaatje. Het kwam alleen net een doelpunt te kort om iets aan het duel over te houden. Tijd voor revanche…Dubbeldam speelt haar wedstrijden aan de Schenkeldijk te Dordrecht. Een overzichtelijke accommodatie met enkel en alleen natuurgras. Dit in tegenstelling tot ‘grote buurman’ EBOH, waar men de thuiswedstrijden liever op plastic speelt dan met modder onder de kicksen. Nee bij Dubbeldam ligt er gelukkig nog gewoon een normale ouderwetse grasmat, zoals het hoort. De vereniging, opgericht in 1913, bestaat uit maar liefst 1.012 leden en dat is, zeker gezien het ruime aanbod aan clubs in Dordrecht, niet verkeerd. De van oorsprong zondag vereniging heeft daarnaast een bruisende zaterdag tak weten op te bouwen en zodoende spelen beide kanten van de club op een leuk niveau.

Het Dubbeldam Za. 1 is zoals gezegd dus een team waartegen SEOLTO nog wel iets recht te zetten heeft. Destijds, in December van het vorige kalenderjaar, lieten onze Oranjehemden het in de eerste helft lelijk afweten en keek het na drie kwartier ‘voetbal’ al tegen een 0-4 achterstand aan. Na rust gingen alle remmen los en was er bij alles en iedereen met een SEOLTO hart nog de hoop op een bizarre comeback, maar helaas. Een nederlaag was het resultaat van een verschrikkelijk slechte eerste helft. Zonde, want na rust had juist Dubbeldam niks te vertellen.

Zaak dus voor de manschappen van trainer Jack Beusenberg om zaterdag dat niveau van die tweede helft opnieuw te behalen. Het kan tot nu toe in deze competitie het elke tegenstander lastig maken, zolang het maar uitgaat van de eigen kracht en kunde. Tel daar de opnieuw gevonden scoringsdrift van Sebastian Stoop (afgelopen weekend weer 2x) bij op en wie weet waartoe het kan leiden. Topscorers aan de kant van Dubbeldam zijn Leon van der Weijden en Daniel Bouter met ieder zeven treffers. Maar ook Daan Rijppaert en Koen Vogel zijn met ieder vijf treffers terug te vinden op de topscorers ranglijst. Tot slot vermelden we ook nog Mahyar Zarrinphaker en Evert Meijer. Zij zijn ieder goed voor vier doelpunten. Al met al geen geweldige individuele cijfers, maar het geeft dus wel aan dat Dubbeldam veel jongens heeft rondlopen die een goal kunnen maken. Een gevaarlijk gegeven dus omdat dat nou eenmaal lastiger te verdedigen is dan dat je één supertopscorer aan banden moet zien te leggen. Een uitdaging voor onze achterhoede dus om de rijen goed gesloten te houden.Het onderlinge verschil tussen beide teams is ook minimaal. Beide teams stonden zeven keer met lege handen en deelde zes keer de punten met de tegenstander van die dag. Alleen het doelsaldo van de Dortenaren is iets in het voordeel namelijk +7 om +1, maar SEOLTO heeft thuis nog een inhaalpot tegen WHS (volgend weekend) tegoed. Wellicht dat het dat ‘gat’ van zes goals dan al kan dichten? We gaan het zien. Met negen overwinningen doet Dubbeldam het dus vooralsnog iets beter dan ons Vlaggenschip. Ik ben van mening dat je met 10 overwinningen je definitief veilig gespeeld hebt, in welke competitie dan ook. Dus aan SEOLTO de taak om nog twee keer een succesjes te behalen om daarna elke andere overwinning (of gelijkspel) als bonus mee te nemen.Een korte blik op de overige wedstrijden van speelronde 23 en we zien dat koploper DFC na de zeperd van afgelopen weekend thuis tegen nummer twee Wieldrecht op eerherstel jacht mag bij degradatie kandidaat nummer 1;  Smerdiek. Vooraf misschien een makkie, maar een kat in het nauw… Verder veelal leuke potjes zoals Kogelvangers dat het thuis opneemt tegen Prinsenland en Wieldrecht wat haar titel aspiraties mag gaan testen tegen Halsteren. WHS krijgt alvorens het bij SEOLTO op bezoek gaat eerst nog visite van De Fendert en onze buren van DHV gaan naar NOAD’67 toe. Tot slot spelen ZSC’62 en Klundert 1 nog tegen elkaar en we gaan zien of de ‘Tricolores’ nog iets van het seizoen kunnen maken. Kortom… een lekkere zonnige speelronde voor de boeg en laten we hopen dat onze mannen dit keer, in een gelijkwaardig spektakelstuk als de eerste ontmoeting met Dubbeldam, wél aan het langste eind trekken…

Succes mannen!

Laat een bericht achter