Home SEOLTO 1 Vooruitkijken: Dubbeldam komt op bezoek

Vooruitkijken: Dubbeldam komt op bezoek

door Casper
1 reactie

Na de onverwachte, maar zeer welkome, zege bij Wieldrecht van afgelopen weekend, staat er voor komend weekend weer eens een thuiswedstrijd op het programma. In November waren de puntjes schaars voor SEOLTO met slechts één zege en drie nederlagen op een rij. Laten we hopen dat December beter verloopt en daarvoor heeft ‘Het Eerste’ dit weekend dus een uitgelezen mogelijkheid, thuis tegen v.v. Dubbeldam.

De promovendus vanuit 4C, dit keer uit het Zuid-Oosten van Dordrecht, is aan een even wisselvallig seizoen bezig als SEOLTO zelf. Na het kampioenschap van vorig jaar (ten koste van ONI wat op 3 punten volgde) wint het dit jaar haar wedstrijden van ‘de kleintjes’ en verloor het tot dusver van Wieldrecht, De Fendert en DFC. Ook het doelsaldo van 18 voor en 14 tegen, duidt enigszins op een wisselvallig seizoen. Echt grote uitslagen zitten er bij de resultaten van Dubbeldam ook niet tussen en dit geeft eens te meer aan dat veel teams in deze klasse aan elkaar gewaagd zijn. Topscorer voor de Zwart Witten is Daniel Bouter. De 24-jarige aanvaller wist tot nu toe, evenals onze topscorer Yannick van Niekerk, al vijf keer het net te vinden. Zaak dus voor de SEOLTO defensie om hem goed in te gaten te houden! Maar ook Leon van der Weijden (4) en Mahyar Zarrinphaker (3) hebben laten zien dat ze weten hoe je een goal moet maken, dus het zal de formatie van Jack Beusenberg er alles aan gelegen zijn om de rijen goed gesloten te houden.

De selectie van ‘Ons Oranje’ is momenteel niet op zijn sterkst. Het ondervindt andermaal een aantal vervelende blessures bij sterkhouders als Joshua Broeders (knie), Teun Broere (hand) en Ronald Polhuijs (schouder) en het is te hopen dat er niet veel meer namen bij komen. Daarentegen is het een mooie gelegenheid voor nieuwe jongens om te laten zien wat ze waard zijn. Namen als Rik Goverde, Yvo van Dorst en Joni Wiekart mogen zich vaker laten zien en doen dat zeer verdienstelijk. Tel daar de ervaring van Ruud Hendrikx, Pascal Laijendecker en Chris van Persie bij op en er staat toch weer een heel degelijk team op het veld hoor! Gunstig voor SEOLTO blijft ook nog dat de voorhoede van de Oranjehemden gelukkig van de nodige blessures bespaard blijft. Er is vaak maar plek voor 3 en wekelijks mogen Patrick de Klerk, Yannick van Niekerk, Sebastian Stoop en Tom Wijne het de trainer moeilijk maken in de keuze wie er mogen starten. Dit komt de onderlinge strijd alleen maar ten goede en haalt het beste in de spelers naar boven. Niemand is gegarandeerd van een basisplek en dus wekelijks je kwaliteiten tonen is voor een trainer ideaal.Als we naar de overige wedstrijden kijken voor dit weekend, staan er nog een aantal leuke ontmoetingen op de rol. DHV krijgt bezoek van ‘onderbuurman’ NOAD’67 en zal thuis niet verrast willen worden. Bij een zege heeft het weer wat adem en kan het naar boven kijken. Een nederlaag voor de Roodhemden betekent stuivertje wisselen met de formatie uit St. Philipsland om de 13e plaats. Als dan Smerdiek, dat op bezoek gaat bij DFC ook nog zou weten te verrassen, staat de ploeg uit Zevenbergschen Hoek zomaar laatste…! Maar dat is koffiedik kijken en daar doen we liever niet aan.  De Fendert en WHS hebben ook een interessante ontmoeting. De nummers 7 en 8 van de ranglijst, net onder SEOLTO, gaan een echt ‘zes-punten-duel’ aan samen. Dan zien we nog Prinsenland dat zich thuis tegen Kogelvangers zal willen revancheren voor de geleden nederlaag bij ZSC’62 van afgelopen weekend. Aan de formatie van trainer Daan Uithof (32) om te bewijzen dat het slechts een incident is geweest. Dat zelfde ZSC’62 gaat op bezoek bij Klundert en we zijn benieuwd of ze als echte reuzendoders te boeken kunnen gaan. Aan de ‘tricolores’ uit het gelijknamige dorp de taak om de bezoekers van zich af te houden om zo de aansluiting bij de top terug te vinden. Tot slot spelen het ietwat tegenvallende Halsteren en Wieldrecht tegen elkaar. De Dordtse ex-tegenstander van SEOLTO zal gebrand zijn op drie punten om zo Prinsenland mogelijk niet nog verder uit te zien lopen.

Kortom, veel leuke en interessante ontmoetingen tussen diverse clubs. Het is voor SEOLTO zaak om thuis weer àlles te geven en om samen te knokken voor de drie punten. Er zijn nog 9 punten te behalen voor de winterstop en aan ‘Ons Vlaggenschip’ de taak om thuis komend weekend de eerste ‘driepunter in de tas te stoppen’. Daarna wachten nog Halsteren uit en ZSC’62 thuis, alvorens we de Kerstman mogen begroeten en het nieuwe jaar in gaan luiden. Maar zover is het nog lang niet… Eerst zaterdag thuis maar weer eens laten zien waarom wij SEOLTO zijn… u komt toch ook kijken zeker!?

Veel succes mannen!

1 reactie

Voorbeschouwing SEOLTO – Dubbeldam - Voetbalvereniging Dubbeldam 28 november 2018 - 18:23

[…] Ook SEOLTO keek vooruit naar de komende wedstrijd: https://seolto.nl/vooruitkijken-dubbeldam-komt-op-bezoek/ […]

Reply

Laat een bericht achter