Home SEOLTO actueelNieuws Vooruitkijken: Klundert uit, altijd leuk!

Vooruitkijken: Klundert uit, altijd leuk!

door Casper
0 reactie

Ik heb het al vaker gemeld, maar het blijft een leuk feit om te vermelden… De indeling die de KNVB bedacht heeft dit jaar voor de regio Zuid 1 (en dan met name voor de Derde Klasse B) is fantastisch! Komend weekend staat er namelijk wéér een schitterend affiche op het program; Klundert uit!Na de heerlijke thuisoverwinning (3-0) in de derby tegen De Fendert van afgelopen weekend, mag ons Vlaggenschip dit weekend haar borst nat maken. Klundert uit. Vroeger een zekerheidje voor sensatie. De gebroeders Polhuijs vs. de gebroeders Van Wingerden. Grensrechters die elkaar het licht in de ogen niet gunden. Supporters met over en weer verwijten naar elkaar en altijd wel een stapeltje gele kaartjes (en een enkele rode) na 90 minuten voor beide partijen. Kortom; passie, strijd, vechtlust en een echte ‘burenruzie’.

Begin dit seizoen was het net even anders. Er was een interessante maar ietwat tamme ontmoeting op Sportpark De Meeren die helaas voor SEOLTO vlak voor tijd beslist werd door een treffer van Klundert’ topscorer Loïc Luzolo. De boomlange sterke spits wist destijds toch de bezoekers nog aan de volle buit te helpen. Zonde, want een puntendeling tegen het destijds op papier veel sterker geachte Klundert leek een gewonnen punt. Voor de laatste overwinning  van SEOLTO moeten we terug naar het seizoen 2008-2009. In April 2009 won SEOLTO op bezoek bij de rivaal met 1-3 door doelpunten van Adrian Leijs, Alan Akwero en good-old Jaap van Dam. Daarna verbleef Klundert enkele jaren in de bovenste regionen van het amateurvoetbal in de regio Zuid.Maar dit seizoen zijn de ‘Tricolores’ ver teruggezakt. Het is niet meer de gouden succesformatie die slechts vijf jaar geleden (!) nog furore maakte in de 1e Klasse. De ploeg van trainer Marco van Dijnsen is terug te vinden op de vierde plek van de ranglijst en weet SEOLTO nog maar net voor zich te houden. Wat dat betreft kunnen we komend weekend wel spreken van een echte ‘zes punten wedstrijd’. Bij winst gaat SEOLTO namelijk over Klundert heen en dat zou een ongekend succes betekenen voor de ploeg van trainer Jack Beusenberg. Als er ooit een moment is om Klundert te verslaan, voor het eerst in bijna 10 jaar, is het dit seizoen.

SEOLTO speelt de laatste weken weer vrijuit, fris en een stuk scherper dan voorheen en het heeft afgelopen weekend geleerd dat als je door blijft knokken tot het laatste fluitsignaal, je een tegenstander ook met uithoudingsvermogen kapot kan spelen. Een kwestie van ‘de langste adem tonen’ en laten zien dat je er alles voor over hebt om drie punten te pakken. Maar eenvoudig zal het zeker niet worden. De ploeg uit Klundert mag dan wat minder in vorm zijn, met drie gelijke spelen en een nederlaag na de winterstop, er heerst nog altijd bijzonder veel kwaliteit in de groep. En vergeet niet, dat ook voor Klundert de wedstrijden tegen SEOLTO altijd iets bijzonders losmaken! Speelronde 14 (het is dit weekend een inhaalweekend, kan u zich het pak sneeuw nog herinneren?), heeft nog meer leuke potjes voor ons in petto. Wat te denken van DFC-Prinsenland? Weet DFC het de titelconcurrent thuis echt lastig te maken om zo het kampioenschap weer helemaal open te gooien? Of is Prinsenland op tijd ‘wakker’ en laat het zich niet afbluffen door de Dordtse formatie? En wat te denken van de kelderkraker tussen NOAD’67 en ZSC’62? Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen nacompetitie. De Fendert mag thuis de nederlaag tegen SEOLTO van afgelopen weekend proberen goed te maken tegen het sterke Dubbeldam en DHV gaat thuis de strijd aan met het in een goede vorm verkerende Halsteren. Kunnen ‘d’n Hoekers’ het tij nog keren? Het gelijke spel tegen Klundert van afgelopen weekend zal vertrouwen gegeven hebben, maar geeft nog altijd geen garanties voor meer succes. Tot slot zien we Smerdiek dat bezoek krijgt van Kogelvangers. Voor de Zeeuwse formatie een van de laatste strohalmen om nog iets van het seizoen te kunnen maken. We hebben vorig jaar een miraculeuze degradatie ontsnapping van ZSC’62 gezien in de laatste tien wedstrijden, wie weet waartoe de Blauw-Zwarten in staat zijn…

Een leuk programma dus met een hoop op het spel voor veel teams. Laten we voor SEOLTO hopen op een heerlijke middag, met goed voetbal en een echte derby zoals we die nog van vroeger kennen. Voor dat het Carnavalsfeest losbarst samen nog één keer gas geven, daarna gaan we een weekje feesten met z’n allen. En hoe lekker zou het zijn als je tijdens de kinderoptocht op zaterdagmiddag tegen elkaar kan zeggen:

“weet je nog… vorige week… pakten we drie punten bij de Klundert!” 😉

SUCCES MANNEN!

Laat een bericht achter