In Geen categorie

Zo… de winter lijkt definitief te zijn vertrokken en dus kunnen we ons nu echt klaar gaan maken voor het slot van de competitie. Te beginnen met een bezoek aan s.v. Duiveland. SEOLTO gaf de ploeg uit het dorpje Oosterland eerder in de competitie nog een behoorlijk pak slaag. Het won thuis met maar liefst 6-1. Al was dat wellicht wat geflatteerd, feit blijft dat de thuisploeg dit weekend gebrand zal zijn op revanche…

Voor SEOLTO werd er na de verrassende zege op bezoek bij Tholense Boys, één ding nog duidelijker. Wil het de gevarenzone verlaten en zich steviger in de middenmoot vestigen, zal het elke week keihard moeten knokken voor de punten. Het komt ons in deze competitie dit seizoen nou eenmaal niet aanwaaien en met alleen goed voetbal komen we er simpelweg niet. Goed verzorgd voetballen kunnen we zeker, dat hebben we vaak zat gezien. Maar soms moet de beuk erin en ontkom je niet aan het aangaan van fysieke duels.

Met Ronald Polhuijs, voor de rest van het seizoen vast terug in de selectie, en ook de fysieke kracht van Kjeld den Braber, Pascal Laeijendecker, Pieter de Wit, Jesse Jongenelen en Ferdie Eversdijk heeft SEOLTO achterin behoorlijk wat body in huis. Voorin zou het met Sebastian Stoop ook al een eerste signaal af kunnen geven, dat SEOLTO koste wat kost in deze klasse wil blijven.

Tel daar de souplesse en techniek van andere jongens als o.a. Patrick de Klerk, Chris van Persie, Jeroen van Wingerden, Jip van de Lely, Justin Konings en Yannick van Niekerk bij op en samen met clubtopscorer Tom Wijne en de overige jongens, staat er namens SEOLTO een heel behoorlijk elftal. Zij zullen moeten laten zien, week in week uit, dat ze klaar zijn om voor de punten te strijden. Linksom of rechtsom. Op de mooie manier of lelijk. Hoe dan ook, de punten zijn het allerbelangrijkste!

Maar eenvoudig zal het dit weekend niet worden. De ‘Geel-Zwarten’ van Duiveland staan momenteel op een 5e plaats, met vier punten meer dan SEOLTO, wat op een 10e positie op de ranglijst terug te vinden is. Topscorer van de ploeg is Christiaan Koremans. De ervaren dertiger, die vroeger op een hoger niveau actief was bij o.a. diverse Hoofdklassers, wist dit seizoen al 8 keer het net te vinden en zal zeker thuis van zich willen laten spreken.

Naast de wedstrijd van SEOLTO zijn er dit weekend zes andere confrontaties in de 3e Klasse B van de regio Zuid I. ZSC’62 mag in eigen huis aantreden tegen Wieldrecht en zal hopen dat het de goede vorm van de laatste weken nog altijd heeft om zo de directe degradatie te ontlopen. Onze buren van DHV krijgen bezoek van Tholense Boys wat de achterstand op koploper Krabbendijke niet groter zal willen laten worden. WHS en De Fendert gaan een echte zes punten wedstrijd tegemoet daar waar beide teams op een gelijke puntenstand staan en alleen het doelsaldo de ploeg uit Fijnaart de mindere van de twee maakt. De Jonge Spartaan en Kogelvangers, met slechts 1 punt minder, spelen eveneens een beladen middenmoot wedstrijd. De eerder al vermelde koploper Krabbendijke gaat thuis haar ongeslagen status proberen te verlengen tegen het een-na-laatst geplaatste Rillandia. Vooraf lijkt dit een gemakkelijke wedstrijd voor de ‘Rood-Wit-Blauwen’, maar het gevaar zit hem vaak in de onderschatting. VVC’68 en NOAD’67 gaan tot slot eveneens een behoorlijke kraker tegemoet. De ploegen staan slechts 1 punt van elkaar verwijderd en met een elfde en twaalfde plek, maar net onder SEOLTO.

Het beloofd dus wederom een mooi weekend te worden met veel spanning. Zaterdag rond 16:15 uur weten we of dat de formatie van onze trainer Jack Beusenberg de weg naar boven gevonden heeft om zodoende meer omhoog dan omlaag te hoeven kijken de komende tijd.

Heel veel succes en plezier mannen!

Leave a Comment