Home SEOLTO actueelNieuws Vooruitkijken: Op bezoek bij NOAD’67

Vooruitkijken: Op bezoek bij NOAD’67

door Casper
0 reactie

Na de ietwat teleurstellende opening van de tweede seizoenshelft, met nederlagen tegen Prinsenland (uit 2-0) en DFC (thuis 1-3) is het zaak om niet in paniek te raken. Er zijn immers nog wedstrijden genoeg om punten te behalen en daar waar SEOLTO vorig jaar aan het slot van de competitie met 33 punten voldoende boven de degradatiestreep stond, heeft het er dit seizoen, als we die rekensom mogen aanhouden, nog ‘maar’ 13 nodig. Gezien de voorsprong van zeven punten, t.o.v. vorig jaar rond deze periode, lijkt er vooralsnog dus geen vuiltje aan de lucht. Maar dan moet er wel weer gewonnen worden…En uit bij NOAD’67 ging dat vorig jaar nou net niet goed. Kansen waren er in overvloed en zelfs een penalty werd helaas niet verzilverd. En dan zal je altijd zien, krijg je de deksel op de neus vlak voor tijd. Een pot waar we niet te veel aan terug willen denken. Tenzij het is om er lering uit te trekken dat je tegen NOAD’67 altijd door moet gaan (Waar stond NOAD ook alweer voor?) tot dat de leidsman zegt “en nu is het mooi geweest, ik fluit af…”. Kansen gaan we zeker krijgen tegen NOAD’67, dat is vooraf een gegeven. Nu nog zaak om scherp en alert met deze geboden mogelijkheden om te gaan.

Vooraf is SEOLTO echter wel gewaarschuwd. De ploeg uit Sint Philipsland verraste afgelopen weekend vriend en vijand door op bezoek bij het sterker geachte Dubbeldam een 1-2 zege eruit te slepen. Maar niet alleen die uitslag is verrassend. Ook de thuisresultaten tegen ‘top-ploegen’ als De Fendert (3-3) en DFC (0-0) geven aan dat de ploeg zich niet zomaar gewonnen geeft, tegen misschien op papier er beter voorstaande ploegen. Daarnaast is het verschil tussen SEOLTO en de thuisploeg maar vijf punten en zodoende is het aan de ploeg van trainer Jack Beusenberg om een goed resultaat mee naar huis te nemen. Het zal dan wel heel goed rekening moeten houden met de topscorer van de ‘Geel-Groenen’. Joost de Witte (23) heeft er dit seizoen al weer 13 in liggen en zal zeker thuis gebrand zijn op meer, om zo topscorer van de Derde Klasse B te blijven.Als we de overige wedstrijden bekijken, zitten er wederom mooie clashes tussen. Wat te denken van de ‘kelderkraker’ tussen WHS en Halsteren. De winnaar kan voorlopig weer even naar boven kijken, daar waar de verliezer echt op moet gaan passen voor de nacompetitie. Ook de ontmoeting tussen Smerdiek en Dubbeldam wordt een leuke. Laten de Dordtenaren zich opnieuw in de luren leggen of weten ze zich te herpakken bij de hekkensluiter? Verder zien we leuke wedstrijden tussen De Fendert en Prinsenland en ook de ontmoeting tussen Klundert en Wieldrecht is op papier een goeie pot. ZSC’62 vervolgens, mag thuis de thee gaan klaarzetten voor bezoekers Kogelvangers. Lukt het de Zeeuwse formatie om aansluiting te vinden in de subtop, of blijft het naar onderen moeten loeren? Tot slot zien we DFC wat bezoek krijgt van onze ‘buren’ uit Zevenbergschen Hoek. Gaan de Rood-Witten van DHV eindelijk weer eens met drie punten naar huis? Kortom… spanning genoeg op alle velden!

Voor SEOLTO is het zaak om de goed voetballende kwaliteit, die in de ploeg schuil gaat, terug te vinden om zo geconcentreerd en scherp de volle 90 minuten (plus enkele minuten blessuretijd wellicht) uit te spelen. Samen knokken en strijden voor alles wat je waard bent… dan komen de punten vanzelf weer! Succes boys!

Laat een bericht achter