In Algemeen, SEIZOEN 2017/2018, SEOLTO 1 Wedstrijdverslagen, Voorbeschouwing

Slechts één punt uit de laatste twee wedstrijden, is een ietwat magere oogst uit de afgelopen (thuis) wedstrijden, maar er is nog altijd een stabiele plek in de middenmoot voor SEOLTO op de ranglijst. Nou zegt dit niet meteen heel veel omdat de hele middenmoot bijzonder dicht bij elkaar staat. Van plek 5 t/m 11 is het verschil slechts 2 (!) punten en we zien momenteel niet een ploeg die daar direct afstand van lijkt te willen nemen.

Steeds als je denkt:”die ploeg gaat nu een goede reeks in en sluit zich aan bij de subtop”, haken ze af en gaat het toch weer mis. Zo had SEOLTO een mooie reeks van drie zeges maar plakte het daar dus een nederlaag en afgelopen zaterdag een gelijkspel aan vast. Zonde. Want met twee punten meer sta je direct bovenaan in het rijtje van de middenmoters en dat geeft de burger nog meer moed. Echter is er voor SEOLTO ook niet direct iets te vrezen. De formatie van trainer Jack Beusenberg bulkt van het talent en laat dat bij vlagen ook zeker zien. Het is soms een kwestie van iets meer fortuin of slimmigheid in een wedstrijd leggen en de punten komen dan vanzelf verdient de juiste kant op.

Komend weekend staat er een ontmoeting met Wieldrecht op het programma. In de eerdere confrontatie, in eind januari van dit kalenderjaar, wist SEOLTO zich knap naar een 2-1 zege te knokken (door goals van Joshua Broeders en een kwartier voor tijd Chris van Persie) en leek dat een beetje de ommekeer te zijn voor het seizoen. Destijds leek het besef er te komen dat als de ploeg, naast het verzorgde spel en het talent wat het bezit, ook nog eens hard werkt, het vanzelf beloond wordt. Het zal dus op bezoek bij Wieldrecht opnieuw moeten laten zien dat het mannelijk kan spelen en bereid is om hard voor de punten te werken.De thuisploeg Wieldrecht daarentegen speelt een beetje een vreemd seizoen. Het staat knap derde maar zal zich toch achter de oren krabben dat het wederom dit seizoen geen directe promotie terug naar de 2e Klasse zal weten af te dwingen. Het bivakkeert nu al voor het derde seizoen in de Derde Klasse en het wil maar al te graag terug naar de Tweede Klasse. Dit zal het dan via de 3e periode moeten zien te bewerkstelligen en daar zijn de Dordtenaren tot nu toe dan ook prima mee bezig. De Zwart-Witte formatie won alle drie haar duels (DHV uit 1-3, WHS thuis 3-0 en Duiveland uit 1-2) met overtuiging en staat er vooralsnog prima op in deze periode.

Aan SEOLTO dus de taak om de ‘bovensloters’  een halt toe te roepen. Geen gemakkelijke opgave wanneer we zien dat de Dordtse formatie met Mark van Agteren ook nog eens een geslepen en ervaren spits hebben rondlopen. De goaltjesdief scoorde dit seizoen tot nu toe al 11 keer en is de laatste tijd op dreef. Zijn twee treffers hielpen Wieldrecht afgelopen weekend nog langs Duiveland en hij zal ook dit weekend zeker gebrand zijn op meer.Als we de overige wedstrijden erbij pakken zien we nog een aantal leuke affiches voorbij komen. Zo mag NOAD’67 aantreden tegen Kogelvangers, wat één plek onder de Zeeuwse ploeg staat. De Groen-Witten verkeren in een slechte vorm dankzij de vele personele problemen en zo is de ploeg uit Willemstad genoodzaakt om elke wedstrijd te puzzelen tot een ideale elf en dat valt vooralsnog niet mee. Het verloor dinsdag zelfs thuis de inhaalwedstrijd tegen ZSC’62, wat zich daarmee van de laatste plaats wist te spelen. Die is nu toebedeeld aan zowel Rillandia als VVC’68, maar eerstgenoemde heeft een matiger doelsaldo en is dus vooralsnog de klos. Datzelfde Rillandia speelt dit weekend thuis tegen Tholense Boys en zal in het Zeeuwse onderonsje er alles aan willen doen om de punten veilig te stellen. VVC’68 gaat op haar beurt op bezoek bij koploper Krabbendijke en ook die ploeg zal de geleden nederlaag tegen ZSC’62 willen rechtzetten. Het beloofd een pittige middag voor de ploeg uit Halsteren op bezoek in Krabbendijke. Dan zien we nog dat De Fendert de thee klaar mag zetten voor Duiveland en gaat DHV op bezoek bij WHS in Sint-Annaland. Ook deze confrontatie tussen de nummers 7 en 8 is een interessante.

Deze week gaan we eerst maar weer eens de nodige trainingsarbeid verrichten om zo zaterdag weer met frisse koppies op pad te gaan naar v.v. Wieldrecht. Laten we hopen op een gretig en fel SEOLTO en wie weet waar het toe kan leiden na dik 90 minuten…

Succes mannen!

Leave a Comment