Home SEOLTO actueelNieuws Vooruitkijken: Prinsenland komt op bezoek

Vooruitkijken: Prinsenland komt op bezoek

door Casper
0 reactie

De regen van afgelopen weekend heeft gelukkig weer voorzichtig plaats gemaakt voor de zon. De velden bij SEOLTO hebben de hevige regenval prima op weten te vangen en liggen er weer perfect bij. Tijd om vooruit te kijken naar de volgende tegenstander van ons Vlaggenschip, namelijk v.v. Prinsenland.De formatie van de jonge trainer Daan Uithof zit momenteel (quote):”in de hoek waar de klappen vallen” zoals hij zelf aangaf aan de BN De Stem afgelopen weekend. Het speelde thuis met 1-1 in de slotminuten gelijk tegen het laaggeklasseerde DHV en moest zodoende lijdzaam toezien hoe DFC een voorsprong van drie punten pakte op de ranglijst, door op bezoek bij Halsteren met 0-2 te winnen. De titelkansen van de club uit Dinteloord zijn hiermee nog lang niet verkeken, maar het zal snel anders moeten wil het de Dordtse formatie niet uit het oog verliezen.

SEOLTO daarentegen heeft een wisselvallige periode achter de rug. Het gelijke spel (0-0) bij DHV uit van twee weken terug was meer te wijten aan de weersomstandigheden dan aan de kwaliteiten van beide ploegen. De hevige wind maakte een pot voetbal eigenlijk onmogelijk en ondanks de man meer situatie in de tweede helft kwam SEOLTO niet aan voetballen toe. Thuis tegen WHS was afgelopen weekend een goede test geweest om te zien of de ploeg het voetballen nog niet verleerd is, maar de regen gooide roet in het eten. Compleet doorweekte velden waren onbespeelbaar verklaard en zodoende moet die pot in een later stadium ingehaald worden. Zonde, want een tegenstander als WHS had SEOLTO kansen geboden om de goede draad weer op te pakken.

Nu mag het na een soort ‘periode van rust’ van twee weken direct aantreden tegen Prinsenland. Op bezoek bij de Dinteloordse formatie, direct na de winterstop, speelde de groep van Jack Beusenberg een alleraardigste wedstrijd, maar vergat het zichzelf te belonen. Gecreëerde kansen direct afmaken is soms een klein dingetje waar het bij deze selectie nog aan schort. En laat dat nou net zijn waar ze bij Prinsenland destijds wel scherp in waren. Aan het einde van beide helften weet Prinsenland toe te slaan en zodoende staat SEOLTO toch met lege handen; 2-0.

Maar daar leer je van en de huidige groep met spelers van SEOLTO is van een leergierige en gedreven niveau. Er zit veel rek en wil om te leren in de selectie en tel daar de ervaring van de nodige oudjes bij op en er staat een prima formatie klaar om 90 minuten lang te strijden voor ons mooie oranje shirt. Het zal dan wel vanaf de eerste minuut vol aan de bak moeten want dat Prinsenland te verslaan is, bleek dus wel uit de heenwedstrijd. Datzelfde Prinsenland verkeerd momenteel niet in beste doen. Dus als er een moment is om ‘de Prinsen’ te pakken, is het nu wel! En een voetballende tegenstander ligt SEOLTO van oudsher nou eenmaal beter dan een ‘knokploeg’ en dat kan het voor onze Oranjehemden alleen maar ‘makkelijker’ maken.

Wordt het een makkie dan? Zeker niet, maar er liggen zoals gezegd wel kansen. SEOLTO zal dan wel de absolute topscorers van de ploeg, Davey van Meriënboer (13) en Jens Verschuren (10), in de gaten moeten houden. Het aanvalsduo is samen goed voor maar liefst 23 doelpunten, wat gelijk staat aan bijna de helft van alle gemaakte goals van Prinsenland. Daarnaast heeft de ploeg sinds de fusie in 2015, ondanks de degradatie, altijd redelijk veel goals weten te maken in de Tweede Klasse. Waar Prinsenland nou eigenlijk echt thuis hoort, in de Tweede of Derde Klasse, is nog niet echt duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat SEOLTO zich thuis altijd goed weet op te laden voor een topper. We verwachten, zeker door het zonnetje, weer een vol sportpark De Meeren en een frisse en gretige selectie die gebrand is op revanche voor de ietwat gestolen overwinning van Prinsenland eerder dit kalenderjaar.Als we snel nog een kijken nemen bij de overige wedstrijden zien we wederom mooie potjes klaar staan. Klundert krijgt thuis visite van Halsteren en beide formaties kunnen wel weer eens drie punten gebruiken. NOAD’67 en Kogelvangers gaan de directe strijd met elkaar aan in een gevecht om nacompetitie te ontlopen. WHS zal van die onderlinge ontmoeting willen profiteren om zo een concurrent achter zich te kunnen laten. Dan moet het wel eerst thuis rode lantaarn drager Smerdiek verslaan. Wil Smerdiek nog iets van het seizoen maken zal het nu toch écht aan de bak moeten, anders is directe degradatie een feit. DHV gaat thuis de thee klaarzetten voor Dubbeldam, wat de laatste weken het net goed weet te vinden, gezien de uitslagen van 3-0, 0-2 en 1-5. Kan de ploeg uit d’n Hoek na de twee gelijke spelen tegen SEOLTO en Prinsenland, de voorsprong van vijf punten op directe degradatie vol houden of wellicht uitbreiden? We gaan het zien. DFC en ZSC’62 spelen zowaar om de koppositie, als het gaat om de derde periode. DFC heeft met een voorlopige eerste plaats en het bijbehorende kampioenschap natuurlijk nog veel meer op het spel staan, daar waar een eventuele periode voor ZSC’62 een enorme stunt zou zijn. Tot slot zien we De Fendert en Wieldrecht tegen elkaar strijden en het is voor de Roodhemden zaak om uit de gevarenzone te blijven. Die is met slechts drie punten onder de ploeg uit Fijnaart enorm dichtbij en dus zal de ploeg aan de bak moeten.SEOLTO heeft zo haar eigen belangen bij een goede pot zaterdag. Het is nog lang niet definitief veilig, al houdt niemand echt rekening met nacompetitie in de staart. We hopen met z’n allen eigenlijk gewoon weer op wederom een goed en strijdvaardig SEOLTO dat rond 16:15 zaterdag in de kantine alom voor lachende gezichten gezorgd heeft. De kwaliteit in deze groep is enorm en als het, zoals vaker dit seizoen, goed tot uiting komt, is het een genot om naar te kijken. U komt toch ook kijken zeker? 😉

Tot zaterdag en succes mannen!

Laat een bericht achter