Home SEOLTO 1 Vooruitkijken: strijd om 3e periode tegen WHS

Vooruitkijken: strijd om 3e periode tegen WHS

door Casper
0 reactie

Wie aan het begin van het seizoen heel hard (of zelfs zachtjes) had gezegd dat SEOLTO kans zou maken op een periodetitel, had waarschijnlijk op veel gefronste wenkbrauwen kunnen rekenen. Een competitie met daarin sterke ploegen als DFC, Wieldrecht en degradanten Klundert en Prinsenland, bood vooraf niet al te veel hoop. Maar gelukkig is het anders gelopen dan vooraf gedacht. SEOLTO strijdt om de derde periode nog volop mee en die strijd krijgt zaterdag een vervolg. Thuis tegen WHS…De Zeeuwse formatie van trainer Leon de Witte (een van de velen ‘de Witte’ binnen de vereniging) heeft een weinig spectaculair seizoen achter de rug tot dusver. Het won van de lager geklasseerde teams en verloor van de topploegen. Niet zo bijzonder ansich. Tot dat je gaat kijken naar de laatste vijf speelronden. Daarin wonnen de ‘Groen-Witten’ maar liefst 4 wedstrijden en verloor het er slechts 1 (DFC, 0-1) met een doelsaldo van 12 voor en slechts 2 tegen. Het is de laatste weken dus behoorlijk op schot. Daarvoor zorgen clubtopscorers Jeremy en Arvin de Witte (weer twee de Witte’) met name voor. Jeremy scoorde 13 maal en Arvin wist 8 keer het net te vinden. Samen dus goed voor 21 goals en bijna 60%  van de totale (37) gemaakte treffers van WHS. Dat zijn geen misselijke cijfers van die twee.

En de naam WHS (Wij Houden Stand) past ook met name bij de defensieve krachten van de club. Met slechts 26 tegentreffers moet het alleen koploper DFC en Prinsenland (3e) voor zich dulden. Een teken dus dat de organisatie van de ploeg uit Sint-Annaland prima op orde is en dat het niet vaak hoeft te vissen. Ook op bezoek bij WHS hadden onze Oranjehemden het lastig. Een magere 0-1 overwinning (doelpunt Rowan Pruijsers, 79′) leverde destijds wel de gewenste drie punten op, maar spectaculair was het allerminst. Maar goed, ook die potjes moet je winnend afsluiten en zo vlak voor de kerst waren die drie punten zoals gezegd zeer welkom.Nu echter, een aantal maanden verder, zijn die drie punten niet zomaar drie punten. SEOLTO strijdt, o.a. samen met WHS, nog volop om de 3e periode! Hoe gaaf zou het zijn als de manschappen van trainer Jack Beusenberg het fantastische spel van dit voetbaljaar, kunnen ‘bekronen met een prijs’? Het is als voetballer altijd een beetje een tweestrijd. Wil ik doorvoetballen tot ver in juni, of lekker vroeg met vakantie? Een beetje een luxe probleem natuurlijk. Want zeg nou zelf, strijden om een plekje in de Tweede Klasse, is natuurlijk een super uitdaging om voor te mogen spelen!De belang van deze wedstrijd is ook op de ranglijst heel goed terug te zien. Slechts één punt is het verschil tussen de nummers 5 en 6 van de Derde Klasse B in de regio Zuid I van de KNVB. Bij winst kan SEOLTO de vierde plek op de ranglijst ten koste van WHS én Halsteren (zaterdag 1, red.) overnemen. Een puntendeling schieten beide teams niet heel veel mee op en een nederlaag van de thuisploeg… daar hebben we het gewoon maar helemaal niet over. Zoals gezegd mag de winnaar van het duel tussen SEOLTO en WHS zich steeds meer gaan verheugen op een superstunt in deze klasse. En zeker gezien het gemors van de overige gegadigden om de 3e periode, is er nog vanalles mogelijk.

Het beloofd, met de confrontaties tegen WHS en later Wieldrecht nog in het verschiet, nog een leuk en spannend slot te worden van de competitie. De overige verenigingen hebben een weekje extra vrij-af dit weekend om zich klaar te maken voor de laatste weken van de competitie. Wie weet komen er nog wat mensen kijken. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en zullen er met z’n allen voor zorgen dat het aan support langs de lijn niet ontbrak!

Succes mannen!

Laat een bericht achter