Home SEOLTO actueelNieuws Vooruitkijken: thuis opkrabbelen tegen Wieldrecht

Vooruitkijken: thuis opkrabbelen tegen Wieldrecht

door Casper
0 reactie

Na de teleurstellende nederlaag tegen WHS (0-3) van afgelopen weekend, is het voor onze Oranjehemden zaak om weer op te krabbelen. Gelukkig is er komende zaterdag meteen een nieuwe mogelijkheid om thuis te laten zien hoe het wél moet. Wieldrecht komt op bezoek… en dat wordt een interessante pot!De bezoekers uit Dordrecht hebben eigenlijk een vrij anoniem bestaan gehad in de Derde Klasse B totdat de koploper van de eerste periode Prinsenland ineens begon te morsen. Wieldrecht speelde in de voorgaande twee periodes geruisloos haar potjes en werd steeds tweede achter Prinsenland en DFC. Tot deze periode. De derde periode ligt vooralsnog voor Wieldrecht voor het oprapen. Met veertien punten uit zes wedstrijden houdt het DFC (12) en Prinsenland (7) prima achter zich en door die goede serie, heeft het dus ineens ook kans op de titel. Een paar weken terug werd de directe Dordtse kraker op bezoek bij DFC gewonnen en zodoende zijn alle opties nog open. Met nog drie wedstrijden te gaan en een onderling verschil van slechts 4 punten in de top drie, kan men met gemak spreken van een spannend uiteinde van de competitie.

Voor SEOLTO is het deze periode zaak om nog minimaal één keer te winnen. Nou ben ik zelf nooit zo van het verstieren van kampioensfeesten van een tegenstander, maar de eerst komende wedstrijd valt er nog geen titel te behalen voor Wieldrecht. Zodoende mogen de bezoekers toch uitgaan van een gedreven en tot op het bot gemotiveerd SEOLTO wat zich zal willen revancheren voor de ietwat matige vertoning van afgelopen week. Misschien niet waar de bezoekers zin in hebben, maar hee… als je kampioen wil worden, moet je tegen elke tegenstander aan de bak! Het onderlinge verschil tussen beide ploegen is ook wel duidelijk. Het gat van zestien punten illustreert de onderlinge krachtsverschillen in deze klasse tussen beide teams enigszins. Op bezoek bij Wieldrecht werd er namelijk verrassend gewonnen met 1-3, maar bij SEOLTO ontbreekt dit seizoen de vastigheid. Om elke week een vergelijkbaar hoog niveau te halen, is nog een verbeterpunt voor deze ploeg. Maar er liggen dus wel degelijk kansen voor de thuisploeg.

Onze Oranjehemden zullen dan wel met dezelfde instelling het veld in moeten gaan zoals dat aan  het begin van de tweede helft tegen WHS gebeurde. Die gretigheid, inzet, lef en passie die men toen tentoonspreidde, die willen we altijd zien. Of in ieder geval aanstaande zaterdag weer eens 90 minuten lang. SEOLTO moet het dan wel doen zonder de lang geschorste Sebastian Stoop, voor wie het seizoen er helaas op zit. Na zijn (domme) rode kaart is een fikse schorsing al dat rest en dat is een aderlating voor de ploeg van Jack Beusenberg. Gelukkig heeft de ploeg nog altijd een sterke voorhoede met spelers als Joshua Broeders, Tom Wijne, Yannick van Niekerk en ‘good-old’ Patrick de Klerk. Maar een fysiek sterke en handige spits als Sebastian Stoop, is voor iedere ploeg een aanwinst. We hopen dat zijn maatjes de komende weken de honneurs waar kunnen nemen voor hem, zodat we alsnog met drie punten van het veld stappen.

Bij de bezoekers komt het grootste gevaar in de naam van Aron de Keizer. De 27-jarige spits is dit seizoen al weer goed voor 15 treffers en staat daarmee op een gedeelde derde plek op de topscorerslijst, samen met ene Jeremy de Witte… u kent hem vast nog wel. Achter de Keizer komt een tijdje niks en dan zien we een viertal spelers met 4 à 5 goals. Een teken dus dat er veel scorend vermogen in de gehele ploeg zit en het niet persé afhankelijk is van een opleving van de topscorer. Zaak dus voor onze defensie om samen met keeper Ruud Hendrickx de boel achterin goed dicht te houden en scherp te zijn voor elke aanvallende poging van Wieldrecht.

Als we het programma erbij pakken zien we op de andere velden ook leuke ontmoetingen gepland staan. Wat te denken van DHV-Smerdiek. Bij een zege van onze buren is Smerdiek definitief gedegradeerd, maar bij een zege van de bezoekers, kunnen het nog spannende weken worden voor de ‘Roodhemden uit D’n Hoek’. Dan is het verschil nog maar drie punten en is het toch nog even billen knijpen. Prinsenland lijkt zich al klaar te maken voor de nacompetitie en speelt thuis tegen ZSC’62 wat voor direct lijfsbehoud knokt. Prinsenland heeft wellicht met de uitwedstrijd bij Wieldrecht nog in het verschiet, de titel deels ook in eigen handen. Dan is het wel afhankelijk van DFC wat dit weekend thuis Kogelvangers dient te verslaan om op kop te blijven. Onderin zien we nog een zes-punten clash tussen De Fendert en NOAD’67. Bij winst is de thuisploeg zo goed als veilig. Bij een overwinning van de bezoekers worden komen ze gelijk in punten. Tot slot spelen Halsteren en Dubbeldam in een directe confrontatie om plaats 5 en mag WHS, na de zegen op SEOLTO, proberen die derde periode nog meer naar zich toe te trekken, op bezoek bij Klundert. Voor de Tricolores zit een tegenvallend seizoen er bijna op, maar ook zij zullen nog een zege nodig hebben, om met een gerust hart de laatste weken in te kunnen.

Lang verhaal kort… een heerlijk voetbalweekend staat ons te wachten. Laten we hopen dat SEOLTO beter voor de dag komt dan het vorige weekend deed zodat we rond 16:15 met z’n allen weer lachend aan de 3e helft kunnen beginnen. U komt toch ook ons cluppie aanmoedigen zeker?

Tot zaterdag!

Laat een bericht achter