In Geen categorie

Soms… zijn er van die wedstrijden… dan doet de stand op de ranglijst er niet toe. Dan is de huidige vorm van de teams niet van belang. Wie de meeste doelpunten gescoord heeft, is ook niet zo belangrijk. Als je geschorst bent, is het balen dat je de wedstrijd missen moet. Drie punten zijn misschien niet eens het eerste waar je aan denkt. Een wedstrijd waarbij alle randzaken er even niet toe doen. De eer van je club. De trots van je dorp. Het strijden voor het tricot om je schouders met dat mooie logo op de borst. Dat zijn de belangrijkste factoren voor die wedstrijd. ‘Klassiekers’ of ‘Krakers’ noemen ze die vaak. Komend weekend, is er weer zo’n kraker. Dit keer thuis. Tegen vv De Fendert.

Een rijk verleden hebben beide ploegen niet. vv De Fendert, zoals de fusieclub tussen FSV en Kaaise Boys tegenwoordig door het leven gaat, bestaat namelijk pas sinds 2011. Maar dat maakt de onderlinge strijd er niet minder om. Er is een soort prestige strijd ontstaan door de jaren heen en de onderlinge duels, vooral in het seizoen 2012-2013, gingen er soms hard aan toe. vv De Fendert weet beide potjes te winnen, door vroeg in het seizoen een gehavend SEOLTO op eigen veld te verslaan en aan het einde van het seizoen is het wederom de betere. Ze worden in Fijnaart later dat jaar, net als in het jaar ervoor, kampioen en promoveren zo naar de 2e klasse. Dat unieke verblijf is echter van korte duur en een jaar later is de formatie weer terug te vinden in de Derde Klasse B.

Beide ploegen ontmoeten elkaar zo hier en daar nog vriendschappelijk of in het bekertoernooi in de afgelopen jaren en over en weer spelen veel bekenden of vrienden van elkaar in de eerste elftallen. Dit seizoen draaien beide teams een gemiddeld seizoen. De Fendert pakt met haar jonge ploeg zo hier een daar de nodige punten en vinden we terug op een achtste plek. SEOLTO kent daarentegen een wat stroeve start en staat twaalfde. Maar zoals gezegd, de stand op de ranglijst, die doet er dit weekend even niet toe…

Het is ondertussen een bekend gegeven dat onze Oranjehemden thuis lastig te verslaan zijn. We mogen dan ook een gretig en super gemotiveerd SEOLTO aan de start verwachten. De Fendert zal zich daar tegen moeten zien te wapenen maar, heeft met Mitchell Schilperoord een makkelijk scorende speler in de gelederen. De 25 jarige topscorer van ‘De Roodhemden’ wist dit seizoen al zeven keer het net te vinden en blijft zo zijn teamgenoot Robert Remijn (5) voor. Aan de zijde van SEOLTO is Tom Wijne nog altijd de ‘Pichichi’ van het team met zes treffers, gevolgd door een drietal spelers met drie goals; Patrick de Klerk, Sebastian Stoop en Ferdie Eversdijk. Laatstgenoemde zal helaas vanaf de tribune moeten toekijken, door een late rode kaart in het vorige treffen op bezoek bij WHS, is hij geschorst. Topscorer Tom Wijne is wel weer terug in de selectie. Na een korte zonvakantie sluit hij weer aan bij de groep.

Verder zien we dit weekend nog een aantal interessante affiches. Het sterk presterende De Jonge Spartaan gaat in Halsteren op bezoek bij VVC’68. Een kans voor SEOLTO om die ploeg bij winst te achterhalen op de ranglijst. DHV en ZSC’62 zullen rond kwart over twee aftrappen waarbij de thuisploeg de punten graag in eigen zak zal willen houden. Koploper Krabbendijke gaat op bezoek bij het zwalkende Duiveland en Tholense Boys en WHS gaan uitmaken wie de streekderby op Tholen gaat winnen. NOAD’67 en Wieldrecht spelen eveneens tegen elkaar en Kogelvangers krijgt bezoek van Rillandia.

Het is weer een bomvol program en het beloofd weer een spectaculaire middag te worden in de Derde Klasse B van het Zaterdagvoetbal in de regio Zuid I. SEOLTO zal de drie punten niet cadeau krijgen dit weekend, dat is zeker. Maar dat de ploeg van trainer Jack Beusenberg er alles aan zal doen om de drie punten thuis te houden, dat staat vast. Samenspel En Oefening Leiden Tot Overwinning. Oefenen doen we deze week weer. Samenspelen doen we altijd. En of het zal leiden tot een overwinning… we gaan het zien!

Veel plezier, geniet van het spelletje met elkaar en HEEL VEEL SUCCES BOYS!

#wijzijnSEOLTO!

 

 

Leave a Comment