In Geen categorie, Nieuws, SEIZOEN 2017/2018, SEOLTO 1

Zo… de Carnaval zit er weer op en ik hoop dat iedereen er op zijn of haar manier weer van genoten heeft? Dan kunnen we weer over gaan tot de order van de dag en het programma weer oppakken waar we gebleven waren. Ruim 2 maanden terug werd de wedstrijd van SEOLTO thuis tegen De Fendert afgelast vanwege de sneeuwval, maar dit weekend, met wellicht nog wat ‘goudgeel’ in de benen bij beide verenigingen, gaan we er toch echt voor. Een streekderby, thuis tegen vv De Fendert.

Een rijk verleden hebben beide ploegen niet. vv De Fendert, zoals de fusieclub tussen FSV en Kaaise Boys tegenwoordig door het leven gaat, bestaat namelijk pas sinds 2011. Maar dat maakt de onderlinge strijd er niet minder om. Er is een soort prestige strijd ontstaan door de jaren heen en de onderlinge duels, vooral in het seizoen 2012-2013, gingen er soms hard aan toe. vv De Fendert weet beide potjes te winnen, door vroeg in het seizoen een gehavend SEOLTO op eigen veld te verslaan en aan het einde van het seizoen is het wederom de betere. Ze worden in Fijnaart later dat jaar, net als in het jaar ervoor, kampioen en promoveren zo naar de 2e klasse. Dat unieke verblijf is echter van korte duur en een jaar later is de formatie weer terug te vinden in de Derde Klasse B.

Beide ploegen ontmoeten elkaar zo hier en daar nog vriendschappelijk of in het bekertoernooi in de afgelopen jaren en over en weer spelen veel bekenden of vrienden van elkaar in de eerste elftallen. Dit seizoen draaien beide teams een gemiddeld seizoen. De Fendert pakt met haar jonge ploeg zo hier een daar de nodige punten en vinden we terug op een negende plek. SEOLTO kent daarentegen een wat wisselend seizoen en staat elfde.

Het is ondertussen een bekend gegeven dat onze Oranjehemden thuis lastig te verslaan zijn. We mogen dan ook een gretig en super gemotiveerd SEOLTO aan de start verwachten. De Fendert zal zich daar tegen moeten zien te wapenen maar, heeft met Mitchell Schilperoord een makkelijk scorende speler in de gelederen. De 25 jarige topscorer van ‘De Roodhemden’ wist dit seizoen al acht keer het net te vinden en blijft zo zijn teamgenoot Robert Remijn en Serge Palings (allebei 5) voor. Aan de zijde van SEOLTO is Tom Wijne nog altijd de ‘Pichichi’ van het team met zeven treffers, gevolgd door Sebastian Stoop met vier en Patrick de Klerk met drie treffers. Aanvoerder Sebastian Stoop zal, samen met zijn maatje Joshua Broeders, de wedstrijd helaas vanaf de zijlijn moeten volgen. Beide spelers zitten een schorsing uit. Zonde want beide spelers kunnen een belangrijk aandeel hebben voor de ploeg. Voor de overige spelers dus de taak om nóg harder met elkaar te knokken en te strijden voor de drie punten!

Verder zien we dit weekend nog een aantal interessante inhaal-affiches. ZSC’62 speelt thuis tegen VVC’68 en zal één van haar laatste strohalmen willen grijpen om zodoende niet direct te degraderen. De Zeeuwse formatie uit Scharendijke ziet zaterdagmiddag haar overige directe concurrenten Rillandia en SEOLTO ook thuis spelen en zal dus tegen concurrent nummer drie (VVC’68) goede zaken willen doen. Aan Rillandia, dat thuis aantreed tegen Duiveland, als zo ook SEOLTO dus de taak om uit te lopen op ZSC’62. Tot slot zien we Wieldrecht wat bezoek krijgt van het, vooral voor de Carnaval, sterk presterende Kogelvangers. Ook hier is het verschil slechts één punt tussen de nummers drie en vijf van de ranglijst. Het is te zien of men in Willemstad nog een kleine kater heeft of dat het de formatie uit Wieldrecht weet te verrassen…

 

Kortom beloofd het weer een spectaculaire middag te worden in de Derde Klasse B van het Zaterdagvoetbal in de regio Zuid I. SEOLTO zal de drie punten niet cadeau krijgen dit weekend, dat is zeker. Maar dat de ploeg van trainer Jack Beusenberg er alles aan zal doen om de drie punten thuis te houden, dat staat vast. Samenspel En Oefening Leiden Tot Overwinning. Oefenen doen we deze weer twee keer. Samenspelen doen we altijd. En of het zal leiden tot een overwinning… we gaan het zien!

Veel plezier, geniet van het spelletje met elkaar en HEEL VEEL SUCCES BOYS!

#wijzijnSEOLTO!

 

 

Leave a Comment