Home SEOLTO actueelNieuws Vooruitkijken: Uit naar ZSC’62

Vooruitkijken: Uit naar ZSC’62

door Casper
0 reactie

Het is al weer bijna twee weken officieel Lente. En dat is mooi, want dat zonnetje wat erbij hoort, zorgt voor aangenamere speelomstandigheden, dan al die kou van de weken ervoor. En op bezoek bij de volgende opponent van SEOLTO kan goed weer geen kwaad. We gaan namelijk op bezoek bij de Zwaluwen Stormvogels Combinatie, opgericht in 1962. Kortom, ZSC’62.De club uit het Zeeuwse Scharendijke heeft een vreemd seizoen tot dusver. Het won, aan het begin van de competitie, nog wel eens van Prinsenland (2-0) en Halsteren (3-2), plus het wist De Fendert tot twee keer toe met een minimale marge (1-0, 0-1) te kloppen. Maar gek genoeg krijgt het af en toe ook een behoorlijk pak slaag. Een 7-1 op bezoek bij NOAD’67, een 5-0 uit bij Wieldrecht en een 1-5 thuis tegen DFC liegen er ook niet bepaald om. Eerder in December verloor het ook bij Klundert met 4-1 en de eerdere confrontatie met SEOLTO, van 15 december van het vorige jaar, ging eveneens met 4-1 verloren.

Voor SEOLTO dus een duidelijk signaal. De Rood-Witten kunnen als ze willen dus echt wel stunten, maar de ploeg heeft kennelijk ook de nodige zwaktes. Trainer John Tahapary van ZSC’62, die onlangs zijn contract verlengde met 1 jaar, zal ook dit keer thuis tegen SEOLTO willen stunten. Maar hij zal het dan wel zonder de geschorste Mark Provoost moeten doen. Een rode kaart tegen WHS afgelopen weekend is de reden dat hij er niet bij is. Zijn naamgenoot daarentegen, en tevens onbetwiste topscorer van de ploeg, Robin Provoost, zal wel in de gaten gehouden moeten worden. De behendige spits wist dit seizoen al 12 keer het netje te laten bollen en is zodoende onze eigen topscorer Yannick van Niekerk nog 1 doelpunt voor.

Maar er zijn meer namen binnen de formatie van onze hoofdtrainer Jack Beusenberg die een goal kunnen maken. Ook Tom Wijne (8) en Sebastian Stoop (4) zullen hun moyenne op willen vijzelen dit weekend. Daar komt nog eens bij dat er voor de hele ploeg van La Squadra Naranja wel wat te verdienen valt. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen is slechts drie punten, ook al heeft SEOLTO nog een wedstrijd in te halen tegen WHS. Maar ook die pot (red. WHS uit) moet eerst nog gewonnen worden, willen we kunnen spreken van een veilige marge naar onderen toe. Uit de laatste zeven wedstrijden zal SEOLTO toch zeker nog minimaal drie zeges moeten halen, wil het zich ruim genoeg veilig spelen. Laten we daar dan dit weekend mee beginnen op bezoek bij ZSC’62. Mooi streven toch?Als we de overige wedstrijden van speelronde 21 bekijken in de Derde Klasse B van de regio Zuid I van de KNVB, zien we nog een aantal mooie affiches de revue passeren. Smerdiek krijgt bezoek van NOAD’67 dat zich uit de gevarenzone van de nacompetitie zal willen spelen. Bij een nederlaag van ZSC’62 en een zege van NOAD’67 wisselt de Groen-Gele formatie stuivertje met de tegenstander van SEOLTO. Dat zouden ze maar al te graag zien in St. Philipsland verwacht ik zomaar. We zien ook Halsteren en Prinsenland strijden om een plek in de subtop, al is er bij winst voor Prinsenland nog altijd een titel in het vizier. Dan zal het wel moeten hopen op een goede dag van WHS dat thuis koploper DFC ontvangt. Nummer twee Wieldrecht krijgt met een thuiswedstrijd tegen DHV een makkelijkere opponent op papier, en zal zo ook haar titelaspiraties nog niet laten varen.  Dubbeldam mag het thuis tegen het zwalkende Klundert opnemen. De ‘Tricolores’ zijn het een beetje kwijt na de winterstop en moeten zelfs enigszins naar onderen kijken en oppassen dat het niet in een vrije val richting de nacompetitie terecht komt… Tot slot zien we nog een mooie Moerdijkse Derby met Kogelvangers dat het thuis opneemt tegen De Fendert. Altijd een beladen potje en laten we hopen op veel spektakel bij deze ontmoeting, tussen twee teams die elkaar op de ranglijst tot slechts 1 punt genaderd zijn.Lang verhaal kort, veel leuke en spannende ontmoetingen die weer voor het nodige vuurwerk kunnen zorgen op de ranglijst. Voor SEOLTO is het een kwestie van scherp zijn en na de goede ontmoeting met Prinsenland het zelfde niveau zien te tonen. Als het uitgaat van de eigen krachten en het voetbal wat men kán spelen weer op de mat weet te leggen, komen de punten vanzelf onze kant op. Verzorgd voetballen en de nodige strijd tonen, samen met je maatjes, dat is het devies. Dan zul je zien dat je zaterdag rond 16:15 met een grote glimlach van het veld afstapt…

Succes mannen!

Laat een bericht achter