In SEIZOEN 2017/2018, Senioren, SEOLTO 1

Na de enerverende 4-5 wedstrijd, thuis tegen Krabbendijke, gaan onze mannen dit weekend weer op pad voor een uitwedstrijd in Zeeland. Om precies te zijn op het eiland Tholen en om nog preciezer te zijn in het dorpje Sint-Annaland. Daar speelt namelijk WHS haar thuiswedstrijden en de Groen-Witte formatie is aan een wisselend seizoen bezig.

Met vier overwinningen, twee gelijke spelen en drie nederlagen vinden we WHS terug in het linker rijtje op de vijfde plaats van de ranglijst. Het won haar wedstrijden tegen ‘de kleintjes’ maar ook tegen Wieldrecht behaalde het dankzij een treffer van Jeremy de Witte de volle buit. Afgelopen weekend ging het echter kopje onder in Willemstad en verloor het van De Kogelvangers met 2-1.

SEOLTO heeft een rijk verleden tegen de ploeg uit ‘Stalland’. De laatste ontmoeting dateert van het seizoen 2013-2014. Destijds wist WHS beide ontmoetingen te winnen. In Zevenbergen werd een toen beter spelend SEOLTO niet beloond, en in de eerdere ontmoeting aan het begin van het seizoen gaf het een voorsprong uit handen. De jaren daarvoor gingen de punten ook regelmatig naar WHS door minimale zeges van 0-1, 2-1 (2012-2013) en soms hielden beide ploegen de punten in huis of haalde ze die op. Zoals in het seizoen 2011-2012 toen SEOLTO op bezoek een 1-2 overwinning boekte maar eerder in het seizoen een forse nederlaag thuis leed, 1-4. In het voetbaljaar 2010-2011 behaalde de manschappen van Henk van Boxtel destijds vier punten tegen WHS. Vroeg in de competitie was er een puntendeling met 1-1 en thuis was er een 3-1 overwinning op het conto bij te schrijven.

We kunnen dus gerust stellen dat SEOLTO het de laatste jaren lastig heeft tegen de ploeg uit Sint Annaland en dat zorgt voor een extra waarschuwing vooraf. In het huidige seizoen is SEOLTO thuis tegen vrijwel elke tegenstand de betere, maar op bezoek heeft de ploeg het hier en daar nog wel eens lastig. Nou is de wedstrijd tegen WHS opzich dus al een pittige, maar het is gelijk een mooi moment om als team te laten zien dat het in uitwedstrijden ook een geduchte tegenstander kan zijn.

De ‘Groen-Witten’ spelen haar thuiswedstrijden op Sportpark De Waaje. Dat betekent zoiets als, mits goed geïnformeerd, De Wei. Laten we hopen dat SEOLTO de wei afstapt met drie punten op zak. En dat Wij Houden Stand een keer niet opgaat…

Verder zien we in de Derde Klasse B nog een aantal mooie ontmoetingen en is het interessant om daar ook eens naar te kijken. Zo hebben we dit weekend de kraker van de competitie tussen Krabbendijke en Tholense Boys. We mogen er toch wel van uitgaan dat de koploper bij een overwinning op de nummer twee van de ranglijst, de banden van de platte kar alvast kan gaan oppompen. Het gat bedraagt dan al 10(!) punten en dat is zo bijna halverwege de competitie al een behoorlijke marge.

Daarnaast zien we mooie ontmoetingen tussen Rillandia en NOAD’67 en twee voetballende ploegen tegen elkaar met De Fendert wat bezoek krijgt van Wieldrecht. VVC’68 en Kogelvangers knokken een Brabants onderonsje uit en De Jonge Spartaan en DHV gaan in een ‘zes punten wedstrijd’ uitmaken wie de aansluiting bij de top gaat vinden. Tot slot is het voor ZSC’62 zaak om het kwakkelende Duiveland (3 punten uit laatste 4 duels) van zich af te houden. Kortom, een bomvolle voetbalzaterdag met genoeg leuks om naar uit te kijken…

Succes SEOLTO mannen!

Showing 2 comments

Leave a Comment