Home SEOLTO actueelNieuws Vooruitkijken: WHS komt op bezoek

Vooruitkijken: WHS komt op bezoek

door Casper
0 reactie

Voor diegenen die afgelopen dagen bijna weggewaaid zijn, de windkracht is gelukkig iets afgenomen. En dat geeft ons de mogelijkheid om eens op ons gemak naar de volgende tegenstander van SEOLTO te kijken, namelijk; WHS. Thuis wel te verstaan en dat scheelt toch stiekem altijd in vergelijking met een ‘away day’. Daar hebben we namelijk altijd net even meer zin in dan op bezoek gaan bij wie dan ook.De ploeg uit Sint Annaland heeft een wisselend seizoen achter de rug, vergelijkbaar met onze manschappen. De ene week wint het verrassend van Wieldrecht om vervolgens eveneens thuis weer te verliezen van Dubbeldam. We kunnen niet stellen dat WHS de punten alleen tegen ‘de kleintjes’ heeft weten te pakken, maar echt overtuigen tegen de ‘top’ doet het vooralsnog ook niet. Het kabbelt een beetje mee in de middenmoot en bij een aantal zeges op rij telt het zeker weer mee. Verliezen de groen-zwarten echter een paar potjes achter elkaar, kan het zomaar in de gevarenzone terecht komen. Kortom, het valt heel lastig in te schatten hoe sterk dit WHS is. Het heeft met topscorer Jeremy de Witte (7) en sterkhouders Arvin de Witte en Tom Vroegop een aantal gevaarlijke spelers in huis en het heeft bewezen dat het altijd een ploeg is om rekening mee te blijven houden.

De afgelopen tien jaar stond de ploeg altijd hoog in het linker-rijtje van de eindklassering genoteerd en in 2013-2014 promoveerde de club middels een kampioenschap zelfs naar de Tweede Klasse E. In een vrijwel geheel Zeeuwse afdeling kon het weinig potten breken dat jaar en met een schamele elf punten degradeert men terug in de Derde Klasse B. Daar doet de Zeeuwse club het de laatste jaren weer stukken beter en zoals gezegd blijft het dus een team om rekening mee te houden. Tel de Zeeuwse stugheid, vastberadenheid en drang om 90 minuten te gaan erbij op en SEOLTO is vooraf reeds gewaarschuwd. Winnen van deze formatie is pas een feit als de scheidsrechter fluit voor het einde en eerder niet. Oow ja… en als de stand op het scorebord in het voordeel van onze Oranjehemden is op dat moment, maar dat is logisch!Als we naar de onderlinge stand van SEOLTO en WHS kijken, zien we dat beide ploegen elkaar weinig tot niks ontlopen. SEOLTO scoort iets meer, 30 om 25, maar krijgt er verhoudingsgewijs net zo veel tegen, namelijk 31 om 24. Met een inhaalduel te gaan staat WHS er zo gezegd dus zelfs nog beter voor, mits het die winnend afsluit op bezoek bij ZSC’62 (30 maart). Daaruit blijkt maar weer dat voor onderschatting gewaakt dient te worden. Toch mag de thuisploeg zaterdag hopen op een goed resultaat. In de laatste twee ontmoetingen wist SEOLTO de nul te houden tegen “Wij Houden Stand” en maakte het zelf drie doelpunten. Een 2-0 zege vorig seizoen, leverde drie punten op en ook de treffer van Rowan Pruijssers (0-1) in de laatste ontmoeting aan het einde van vorig kalenderjaar leverde drie welkome punten op. Er zijn dus wel degelijk mogelijkheden. Alle cijfers vertellen ons dus dat WHS er zelf niet al te veel scoort, maar ook niet veel incasseert. Zaak dus voor de SEOLTO voorhoede om scherp met de geboden kansen om te gaan. Kent u Prinsenland uit nog? 😉Voor het overige programma zien we met name dat het komend weekend een beetje linker-rijtje vs. rechter-rijtje is. Klundert ontvang De Fendert thuis en zal met name thuis de derby willen winnen. Prinsenland is op zoek naar eerherstel na de koppositie uit handen gegeven te hebben en krijgt bezoek van het in nood verkerende DHV. Ondertussen mag DFC op bezoek bij Halsteren laten zien dat het echt kampioen wil worden. Dat zal niet eenvoudig zijn daar waar Halsteren na de winterstop echt een ploeg in vorm geworden is. Wieldrecht ontvangt NOAD’67 thuis en in de strijd tegen nacompetitie zullen de Zeeuwen zich niet zomaar gewonnen geven. ZSC’62 en Smerdiek gaan in een kelderkraker de degens met elkaar kruissen en tot slot zien we nog Dubbeldam dat het thuis opneemt tegen Kogelvangers.

Voor veel ploegen dus genoeg reden om vol aan de bak te mogen. SEOLTO zal, wil het zichzelf wat meer adem gunnen, thuis moeten afrekenen met directe concurrent WHS. Dat kan zeer zeker, maar dan moet er wel weer scherpte en gretigheid getoond worden zoals men vaker thuis laat zien. Wij zijn er als supporters in ieder geval klaar voor. Een lekkere pot SEOLTO voetbal met een mooi resultaat als uitkomst… kom maar op!

Succes mannen!

Laat een bericht achter